Cxense Display

Fabrikskører for Corvette, ægtemand og far
Foto: Kanal 5
Bilen Af
For første gang nogensinde inviterer Jan Magnussen og hustruen Christina 'Chrisser' Magnussen nu et tv-hold med bag kulisserne for at give seerne et indblik i livet omkring en racerkører.

Kanal 5 har fået lov til at følge med Jan på arbejde for Corvette Racing i USA, og når han kæmper for sit eget spirende motorsportsprojekt. Det er Jan, som jagter resultater på verdens racerbaner, mens Chrisser holder hus, børn, hund og kat derhjemme. Det er fortællingen om en familie, som har viet deres liv til motorsport på topplan.

 
Corvette C7.R til 24-timers løbet i Daytona i januar. Her kørte Jan Magnussen en fjerdeplads hjem.
-Corvette Racing

Hvad er "Familien Magnussen"?

"Det er en ny dansk dokumentar i fem afsnit, hvor et kamerahold har fulgt med mig og min familie rundt på racerbanerne i USA, på Le Mans og i Danmark. De fleste er nok klar over, at mit liv ikke kun handler om at sidde i en racerbil og jagte sejre, og derfor vi har givet folk en mulighed for at kigge med," siger Jan Magnussen til Børsen.

Er Kevin og ham din lynhurtige gokart-nevø med i serien?

"Dokumentaren kommer hele vejen rundt om familien, og der vil være glimt af det hele. Mange vil nok blive overraskede over, hvor mange personer der er involveret i vores projekter, ikke mindst i Magnussen Racing Experience, som er mit danske team. Jeg blev faktisk selv overrasket, da jeg så de første afsnit – men først og fremmest stolt!".

 
Jan og Chrisser har base i Roskilde, men Jan er ude af huset op mod 300 dage om året.
-Corvette Racing


Hvor mange dage var du hjemmefra i 2016 – og skal man ikke have en ret speciel kone for, at hun vil finde sig i det?

"Lad os bare sige, at jeg rejser temmelig meget! Og jo, det tror jeg. Men motorsport har altid været omdrejningspunktet for vores familie, og da jeg mødte Chrisser, havde jeg været professionel racerkører i flere år. Nogle vil nok korse sig over, hvad jeg har måttet lade komme i anden række, men sådan er betingelserne. Chrisser og jeg boede faktisk sammen i USA, mens jeg kørte for Panoz Motorsports, men vi er begge forankret i vores familier, og vi var ikke i tvivl om, at når vi fik børn, så skulle deres base være i Danmark."

Hvilke overvejelser har du gjort dig med hensyn til også at få din kone og børn på tv?

"Vores børn er vant til, at offentligheden er nysgerrige, og det er helt okay, så længe omdrejningspunktet er motorsporten. Så da man spurgte os, om folk måtte få et indblik i vores liv, sagde vi ja."

 
Der køres typisk i fire klasser i langdistance-racing.. Jan og Corvette Racing kører i de hurtigste GT-biler.
-Corvette Racing


Er I lige så skøre som Familien fra Bryggen?

"Hvis man forventer et reality-show, så skal man nok se "Familien fra Bryggen"."

Første afsnit af Familien Magnussen sendes onsdag 8. februar kl. 22 på Kanal 5.

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display