Hun er dansk modes nye stjerne - og 500.000 kr. rigere
I godt selskab. I midten står Cecilie Bahnsen, vinder af Dansk Design Talent - Magasin Prisen. Den blev uddelt af Kronprinsesse Mary. Det er magasinet Dansk med Uffe Buchard (tv.) og Kim Grenaa, der står bag prisen sammen med Magasin Fonden.
Foto: PR-foto
Design Af
Du kender sandsynligvis ikke navnet Cecilie Bahnsen. Og det er der ikke noget mærkeligt i. For det var der mange, der ikke gjorde før i går aftes. Her vandt den danske designer nemlig Danmarks største modepris.

Dansk Design Talent – Magasin Prisen blev uddelt under en event på Statens Museum for Kunst, hvor også designerne Saks Potts, Ellen Pedersen, Muf10 var nomineret.

 Men med valget af netop Cecilie Bahnsen slog modeprisen fast, at det kan da godt være, at der var masser af glamour på museet i skikkelse af champagne, kendisser på den røde løber og sponsorerede vodkadrinks, men awardshowet handler først og fremmest om én ting: at finde det største designtalent – og give netop dét talent ikke mindre end 500.000 kærkomne kroner, doneret af Magasin Fonden.
 
Vinderen Cecilie Bahnsen med modellerne fra showet i hendes sort-hvide blondekreationer. -PR-foto

For uden at kende resultatet af forbrugernes stemmer, der udgjorde 25 pct. af resultatet, kunne man nemt have forestillet sig, at Saks Potts kunne have været en oplagt vinder.

 Det kun to år gamle mærke, som Cathrine Saks og Barbara Potts står bag, har specialiseret sig i pelse, der lynhurtigt har fået international opmærksomhed på grund af designduoens talent for at bruge de sociale medier. De har dygtigt placeret de farverige, iøjnefaldende pelse strategisk på streetstyle-stjerner, og også i denne konkurrence udnyttede de lynhurtigt en lyserød hættetrøje med deres logo påskrevet, som de fik modebloggere, modeller og ikke mindst deres muse til kollektionen, Pernille Rosendahl, til at bære på Instagram.

 
Laksuit fra Saks Potts, der især er kendt for deres iøjnefaldnede pelse, der allerede er hos anerkendte internationale forhandlere som luksus-onlinebutikken Net-a-porter. Foto: Boris Gullev

Og med Ganni som mentor – et mærke, der netop mestrer samme talent for at bruge de sociale medier - var Saks Potts i erfarne PR-hænder. Og i en moderne modeverden er netop talentet for at fortælle sin historie i medier generelt og på sociale medier, som også Muf10 mestrer, nærmest lige så vigtigt som selve designet. I hvert fald hvis man vil sælge tøj.
 
Saks Potts' kollektion var domineret af den lyserøde nuance, som designerne selv på billedet er iklædt. Her med deres muse Pernille Rosendahl og mentorer i form af designerne bag Ganni, Ditte og Nicolaj Reffstrup (tv.)-PR-foto

Alligevel var det den mere tilbageholdende, men designuddannede og håndværkskyndige Cecilie Bahnsen, der vandt i går aftes, da stemmerne var talt op med modejuryens stemmer, der udgør 75 pct. af resultatet.
 
Glamourøs stemning på Statens Museum for Kunst, der for fjerde år lagde hus til Dansk Design Talent - Magasin Prisen, der er Danmarks største modepris. -PR-foto

Og Cecilie Bahnsen er - trods det, at vi ikke rigtig har kendt til hende i Danmark – da heller ikke hvem som helst.

Hun har designet i fire år for det anerkendte London-brand Erdem og har assisteret John Calliano og arbejdet freelance for Christian Dior i Paris – og hendes mærke under eget navn fås allerede i en af verdens mest hypede modebutikker, Dover Street i bl.a. London og New York.

Det er ikke enhver forundt.

 
Ikke en modefest uden en kendis. Og de danske kendte kvinder gør en dyd ud af at komme i dansk design - er er sangerinden Medina i suit fra Baum und Pferdgarten. -PR-foto

Cecilie Bahnsens stil er præget af sansen for det gode håndværk, og kollektionen, hun i går havde lavet til sangerinden Reem, der fik en andenplads i sidste udgave af X-Factor var præget af smukt forarbejdede sorte og hvide blondekjoler, der ifølge Cecilie Bahnsen var lavet med respekt for, at Reem som muslim ikke ønskede at fremtræde eksplicit sexet.

Så med Cecilie Bahnsen om vinder, blev vinderen også en anden: Det største designtalent.

 
Uffe Buchard (billedet) er sammen med Kim Grenaa aftenens vært, da de er initiativtagere til prisen, som sætter fokus på danske designtalenter - der ifølge Buchard ikke er svære at finde. Foto: Boris Gullev.
  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display