Noma får ny dansk Michelin-rival
Både Noma og Geraniums køkkenchef Rasmus Kofoed (billedet) har nu to af de feterede stjerne i Michelins restaurant-guide. København er dermed Nordens ubestridte gastropol.
Foto: Scanpix
Gourmet Af
Geranium fik en ekstra stjerne og har nu to, mens restaurant Kadeau fik en. Ellers er alting stort set ved det gamle i den nye Michelin guide

Rygterne har ikke svirret i samme grad som førhen. Det er som om Michelinfolkene er begyndt at holde kortene tættere til kroppen.

Således har København nu hele to tostjernede restauranter

Eneste vedholdende rygte var, at Geranium skulle have en stjerne mere, og det viste sig at holde stik.

Således har København nu hele to tostjernede restauranter, og med Kadeau som ny etstjernet fastholder København sin position som Nordens førende gastropol.

Danske restauranter med stjerner i den nye Guide Michelin Main Cities of Europe 2013:

2 stjerner: Noma og Geranium (ny med to stjerner)

1 stjerne: Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og Kadeau (Ny) Tretten restauranter får en Michelin Bib Gourmand: Marv & Ben, Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L'Altro, Sommelier og Retour (Ny).

 
Restaurant Kadeau har fået deres første Michelin-stjerne.


1.574 hoteller og 2.154 restauranter i 44 byer og 20 lande:

Hvert år rejser anonyme inspektører rundt i hele Europa og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller.

 Inspektørerne er aflønnet af Michelin, men betaler altid for deres mad og hotelovernatninger – alt sammen for at bevare Guide Michelins uafhængighed og troværdighed. Og for, at inspektørerne skal få samme oplevelse som alle andre gæster.

I Guide Michelin Main Cities of Europe 2013 er der blevet plads til 1.574 hoteller og 2.154 restauranter fra 44 byer og 20 lande.

Bare 15 restauranter har tre stjerner, 80 har to stjerner (9 nye i år) og 309 har en stjerne (50 nye). Udvalget af restauranter omfatter også 265 Bib Gourmand restauranter (54 nye i år).

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display