Cxense Display

Dansk superbil til 16 millioner
Bilen Af
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/62/147262artimg_1986_1.jpg"src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/62/147262artimg_8578_1.jpg"Pleasure.dk kan nu vise billederne af Danmarks første superbil, Zenvo ST1.

I flere år har to danske bilfanatikere fra det syd-sjællandske i al hemmelighed arbejdet på den danske superbil Zenvo ST1. Nu mangler kun malingen på karroseriet og i det spæde forår vil Zenvo indtage asfalten og skabe dansk automobil-historie.

1.104 hestekræfter, 0-100 km/t på 3 sekunder, topfart 375 km/t

Målgruppen er kræsne og forfængelige rigmænd i USA, England, Mellemøsten og Rusland. Og i disse kredse er det bedste salgsargument ofte, en given bil kun laves i et limiteret antal.


"Der bliver lavet 250-300 Bugattier hvert år og selv om det er blandt verdens dyreste biler, vil de rige kun købe dem, hvis de kommer som helt unikke – overmalet med guld eller noget. Den trend har vi jo spottet og derfor laver vi kun Zenvoen i 15 eksemplarer," lyder det fra 37-årige Jesper Jensen, der sammen med makkeren Troels Vollertsen har skabt Zenvo ST1 fra grunden.

En hurtig dansker

Med 1.104 hestekræfter, 0-100 km/t på 3 sekunder, en limiteret topfart på 375 km/t og en prisseddel - på danske plader - på godt 16 mio. kr. er bilens specifikationer på alle leder og kanter historiske – set ud fra danske forhold.

De fleste dele af bilen er egenudviklede, blandt andet er der brugt ekstra kræfter på både sæder og instrumenter, men der er også etablerede partnere med i bilens enkelte dele.


"Vi har selv båret dette frem fra A til Z. Vi har dog valgt at bruge underleverandører rundt omkring for at gøre det hele mere smidigt. Bilen har kørt i over et år nu, men nu mangler vi de sidste detaljer på karrosseriet og til marts bør vi kunne sende en 'hel' bil på gaden."

Dejlig indmad

Til en grundpris på 750.000 euro skal der ud over mange hestekræfter også være kræset for ekstraudstyret. Key-less Go, justerbare elsæder, antispin og 'heads up' display på forruden er bare nogle af de smarte features, som højest 15 af verdens rigeste bilentusiaster kan glæde sig til.


Pleasure.dk lover at stå på spring med et tv-hold så snart Zenvo ST1 meldes fit for fight. I mellemtiden kan du se mere hos Zenvo Automotive.

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display