Cxense Display

Mc-Kinney Møllers fødselsdagsgave til 60 mio. kr.
96-årige Mærsk Mc-Kinney Møllers fødselsdagsgave: En Swan RS.
Foto: Nautor's Swan
Bilen Af
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/85/161585artimg_9226_1.jpg"src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/85/161585artimg_7933_1.jpg"src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/85/161585artimg_12_1.jpg"src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/85/161585artimg_8001_1.jpg"Han er lige fyldt 96 år. Mærsk Mc-Kinney Møller. Det fejres med maner, når han i morgen drager til Finland for at hente sin fødselsdagsgave – en Swan RS på 82 fod til 60 mio. kr.

Fladskærme, luksuskøjer og minibarer

Båden blev bestilt sidste år, og den slutter sig til en foreløbig serie på otte sejlbåde, hvor alle har haft navnet "Klem" efterfulgt af antallet. Således kommer det nye vidunder til at hedde Klem VIII, skriver Business.dk.En Swan er sejlbådenes svar på en Rolls Royce, og ekstraudstyr såsom fladskærme, luksuskøjer og minibarer er helt almindeligt. "RS" betyder "Raised Saloon", hvilket betyder, at der nærmest er frit udsyn fra cockpittet.

Klem VIII stikker 3,5 meter og er cirka 10 fod længere end Klem VII, hvilket er smertegrænsen for Skovshoved Havn

Der er to store rat i båden, så rorsmanden bekvemt kan holde båden på rette kurs, uanset hvor mange grader båden krænger.

Ny plads i Tuborg Havn

Når Mærsk Mc-Kinney Møller som ventet i morgen rejser til Finland, vil den nye Klem VIII ligge klar og rigget op af to faste besætningsmedlemmer.

Det skriver Business.dk.Afhængigt af vejr og vind tager det nogle dage, før båden når frem til Danmark. Den bliver dog ikke fortøjet på den normale kaj i Skovshoved Havn, fordi Klem VIII stikker 3,5 meter og er cirka 10 fod længere end Klem VII, hvilket er smertegrænsen for Skovshoved Havn.

Skibsrederen har fundet plads yderst i den nyindrettede Tuborg Havn tæt på indsejlingen, så han hurtigt kan stikke til søs, når lysten melder sig.


.

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display