Jordens fem fedeste privatfly
Falcon 7X er et af de eksklusive jetfly, der transporterer nogle af klodens rigeste mennesker rundt.
Krisen får de fleste koncerner til at droppe brugen af private jetfly og nogle har endda helt droppet flyveturen til fordel for videokonferencer.

Men succesfulde forretningsfolk og travle rockstjerner, der gerne vil undgå tidskrævende og besværlig sikkerhedskontrol og check-in-kø i lufthavnen prioriterer stadig privatflyets glæder - uanset prisen.

Privatflyet byder på behagelige sæder og god udsigt, så man kan lade op til det næste bestyrelsesmøde - eller rockkoncert!

De lækre og eksklusive privatfly findes stadig i luften. Nogle af klodens rigeste mennesker kan ikke undvære glæden ved at lade sig transportere i sit eget fly.

Pleasure.dk har fundet en bred palet af jordens ypperste privatfly.
Læs også:
QSST-privatflyet afløser Concorden
BMW's svar på det ultimative privatfly
Revolutionerende privatfly

Bombardier Global Express XRS - det alsidige privatfly


Modellen gik i luften for første gang i 1996, og indtil videre flyver der over 260 XRS'er rundt om i verden

Dette langdistance privatfly glider elegant henover skyerne - med både verdens topchefer, militært personale og rockstjerner som passagerer. Flyet kan nå næsten 11.500 km på en tank - med 900 km i timen som gennemsnitsfart.

Flyet kan have op til 19 passagerer med sig, der kan slappe af i lædersæderne. For at få fingre i denne eksklusive lækkerbidsken af et fly, skal du slippe 45 mio. dollar - eller næsten 225 mio. kr.


Privatflyet byder på behagelige sæder og god udsigt, så man kan lade op til det næste bestyrelsesmøde - eller rockkoncert!

Falcon 7X - den franske falk


Dassault forventer, at få Falken i luften indenfor den nære fremtid

Franskmændende fra Dassault er stadig i gang med at færdigbygge Falcon 7X og forventer at have flyet parat indenfor få år.

Falcon 7X ligger i den tunge ende - og er direkte konkurrent til Bombardier's XRS. Rækkevidden og hastigheden er den samme, men Falken kan kun have op til otte passagerer i sig. Pris: 50 mio. dollar.


Den franske Falk vil få et up to date-interiør med eksklusive elektroniske gadgets, der gør rejsen mere behagelig

Cessna Citation X - verdens hurtigste civile fly


Denne lille lækre jet bryder både skyer og lydmuren. Topfarten er på hele 1155 km i timen

Cessnas bud på et privatfly er det hurtigste civile fly i luften, efter at Concorden blev taget ud af drift. Med en topfart på 1155 km i timen, bryder flyet lydmuren - og forkorter rejsetiden for travle forretningsrejsende.

Flyet er småt og lækkert, og er designet til manden, der har alt og har set alt, men som vil se det hele igen på den halve tid.


Flyets trange kabine kan have plads til 12 passagerer - inklusive servingspersonale

Aerion SBJ - fremtidens fly


SBJ-jetten vil kunne flyve fra Europa til Nordamerika og tilbage igen på samme dag, hvis flyet kommer i produktion

SBJ står for "Supersonic Business Jet" og vil blive den nye og mere lydsvage udgave af den hedengangne Concorde, der røg tilbage i hangaren, fordi den larmede for meget.

Superjetten vil - ifølge planerne - kunne bryde lydmuren med 2000 kilometer i timen og stadig larme mindre end en græsslåmaskine i 18 kilometers højde.

Indtil videre har det kostet næsten halvanden mia. dollar at udvikle flyet, men prisen for en superjet forventes at ligge på 80 mio. dollar. Aerion regner med at slippe superjetten løs i 2014.


Superjetten vil kunne indeholde mellem otte og 12 passagerer, der vil kunne nå et møde i New York om formiddagen - og være tilbage i København om aftenen

Airbus A380 - et palads i luften


Denne basse af en jumbojet er en hel kontorbygning i sig selv

For rigmanden, der ikke kan få plads nok, er der selvfølgelig en løsning. Den hedder Airbus A380 og er det største kommercielle passagerfly i verden. Hvis man indretter flyet økonomisk, kan der være plads til hele 850 mennesker.

Men hvis man ikke vil dele pladsen med andre, er der 73 meter længde og næsten syv meters bredde til at indrette jumbojetten til sit helt eget flyvende palads. Prisen for det hele er mellem 317 og 337 mio. dollar.


Liebhaverudgaven af jumbojetten har selvfølgelig egen bar og lounge


Tiden i luften skal ikke spildes. Eget kontor med alle nødvendige - og unødvendige - faciliteter til rådighed.

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�