Nye skattely bliver flydende luksus-øer
Mens verdens skattely falder på stribe er der folk i gang med at udtænke løsningen for verdens rigeste skatteflygtninge; deres egne flydende luksus-øer.
Bilen Af
Mens kriseramte nationalstater over hele jorden snakker om millionærskatter og aktieskatter som plastre på økonomiens åbne benbrud, forudser yachtindustriens mest højtravende idémænd en ny niche, der vil fremtidssikre branchen. Løsningen vil for verdens rigeste promille ligger i autonome, flydende nationalstater Kombinationen af langt færre skattely og stadigt flere internationale dollarmilliardærer giver nemlig grobund for opfindsomme løsninger til folk, der vil leve skattefrit og i fred, men ikke nødvendigvis diskret.

Flydende luksus-øer med eget nationalflag er stadig en vild tanke,men som bekendt er der ofte kort fra tanke til handling når bare motivationen - og den kontante indsats - er høj.

Her har miniputstaten Utopia valgt at overnatte tæt på en af Stillehavets mange isolerede vulkanøer.

Selv om socialdemokratisk inspirerede regeringer verden over gennem over et halvt århundrede har forsøgt at omfordele velstanden mere ligeligt, understreger undersøgelser hvert år, at stadig færre mennesker ejer en stadig større del af verdens velstand.

Læs også: Prisregn over dansk superyacht

Og det über-rige mindretal er under pres, nu hvor både middel- og underklassen har opdaget, at bobler har det med at sprænge, når man mindst venter det. Og at det altid er dem på gulvet, der bliver mest våde. Selv Warren Buffett har været ude og advokere for langt højere skatter til USA's rigeste. Utopia er et sted at leve, en ø der er skabt til alle folk, som er visionære nok til at kunne forestille sig et sådant sted Løsningen vil for verdens rigeste promille ligger derfor ifølge konceptmagerne i autonome, flydende nationalstater, som kan etablere sig helt eget skatteregime og danne alliancer med andre flydende miniputstater om skat, forsvar og hvem ved, måske fremtidig repræsentation i selveste FN.

Dette er et tidligere koncept fra Yacht Island Designs, som gik ud på at skabe en hybrid af en yacht og en sydhavsø.

Det nyeste forslag på en løsning for skatteflygtninge kommer med konceptet Utopia. En 13 etager høj, flydende by med egen havn, 3 helipads, swimmingpools, butikker, barer, restauranter og lige så megen plads som på verdens største luksuslinere.

Stabilitet i al slags vejr er selvsagt vigtig for en flydende by og derfor er konceptet udbygget med i alt fire ydre 'pontoner' med hver sin enorme propel og en central 'havn' hvor øens beboere kan tøjre deres yachts i en flydende våddok.

Her en vision om et flydende Monaco

Hos bagmændene BMT Nigel Gee og Yacht Island Designs, lyder meldingen, at der endnu ikke har meldt sig købere eller de store investorer til konceptet. Men de skal nok komme rendende, lover iværksætterne.

"Utopia er ikke lavet til at rejse, det er et sted at leve, en ø der er skabt til alle folk, som er visionære nok til at kunne forestille sig et sådant sted," udtaler James Roy fra BMT Nigel Gee.

Læs også: Køberne sidder på al magten på superyachtmarkedet
.

Andre læser dette lige nu

Nye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

�