Cxense Display

Kinesere afslører bussen der sluger myldretiden
Bilen Af
Mens oplevelsen af den offentlige bustransport i Københavns snævre indre er blevet forbedret med dedikerede busbaner, der frasorterer privatbilerne og giver busser lov til at køre løs, har Kina afsløret et banebrydende koncept for fremtidens urbane bus-system.

Bussen her inhalerer simpelthen bilerne og spytter dem ud igen - eller sådan ser det nærmest ud, når Transit Elevated Bus - forkortet TEB - en gang i fremtiden skal hjælpe Kinas millioner af pendlere lettere gennem de hastigt voksende superbyer i Kina.

"TEB har den samme kapacitet og funktion som en metro linje, men omkostningerne til etableringen er blot en femtedel i forhold til metrosystemer"

 Bussen blev senest fremvist i modelstørrelse under weekendens China Beijing International High-Tech Expo, hvor ingeniøren, der leder projektet, Bai Zhiming, sammenligner TEB med metroens betydning for de store metropoler.

Mere præcist i havnebyen Qinhuangdao City, der huser en million mennesker i et tæt pakket centrum.

 
Hvordan fremtidens bus skal forcere lastbiler og andre høje køretøjer, er uvist.

"Med en kapacitet på 1200 mennesker af gangen, har TEB den samme kapacitet og funktion som en metro linje, men omkostningerne til etableringen er blot en femtedel i forhold til metrosystemer. Faktisk kan TEB bygges på blot et år," fortæller ingeniøren til cctvnewschina.

 Elevatorer tager passagererne fra gadeplan og op over trafikken og op til sæderne, og under kabinen vil lys sørge for at bilisterne kan se enden af tunellen, som udgøres af "bussen" over bilerne.

Allerede i år vil systemet blive testet i fuld størrelse, lover ingeniøren.  

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display