Cxense Display

Christian Grau: "Jeg lænker mig fast til en Jaguar-forhandler"
Christian Grau er foredragsholder, forfatter og journalistisk alt mulig-mand
Foto: PR
Bilen Af
Vinteren har langt om længe sluppet sit tag, og de åbne biler dukker frem overalt. Vi stiller fire hurtige spørgsmål til foredragsholder, tv-vært og Christian Grau:

Hvad skal man med en åben bil i Danmark – det er ikke ligefrem Cuba, hvad angår vejret?

"Man skal netop trodse dette ugæstfri klima og lukke livsglæden og sanseligheden ind i sin hverdagskørsel. Når man kører åben bil, skal man aldrig bare fra A til B, man er på tur. Og så er det slet ikke så tosset at køre åbent om vinteren – tværtimod føles det bare ekstra bekræftende og nærmest som et værn mod vinterdepressioner at køre en tur med hue og handsker, mens andre sidder og putter sig i deres mørke kabiner. Det er folk, der ikke kører cabriolet, som tror det kun handler om at sidde i 25 graders varme og stråle om kap med solen. "
 
Alfa Romeo Spider Series IV var  produktion fra 1990 til 1994. Selve modellen stammer helt tilbage fra 1966, hvor den hed Duetto.

Kan du pege på en åben bil til en handelspris på maks. 250.000 kr., der giver 100 pct. stil for pengene?

"Alfa Romeo Spider er altid god stil. Kan man finde en 100 pct. original BMW E30, er den også cool i lighed med Mercedes W124, men det køreglade valg er en tidlig Porsche Boxster. De står på bunden af markedet netop nu, og selv den 2,5-liters med 204 hestekræfter kører rigtig sjovt. Det er et godt køb med masser af stil efter min mening."

 
BMW 3-serie E30 var i produktion 1985-91. Den fås med fire- og sekscylindrede motorer, og manuelt og automatisk gear. Originale biler stiger i pris, men er svære at finde.

Vælg en åben bil, der er udelukket, hvis man går op i stil.

"Jeg giver dig to: Mitsubishi Colt CZC og Nissan Micra C+C. Her er tale om deciderede fornærmelser mod fænomenet æstetik. Skabt til ignoranter og tryghedsnarkomaner af folk, der virkelig må hade deres job."
 
Mitsubishi Colt CZT har klaptag i metal. Den var i produktion 2006-12.

Du får 1 mio. kr. til en åben bil, som du vil vende dig om efter, hver eneste gang du går fra den. Du bestemmer selv, om den er ny eller brugt. Hvad tager du?

"Jeg lænker mig fast til en Jaguar-forhandler, indtil han sælger mig en F-Type Roadster. Mislykkes det, køber jeg en Mercedes Pagode."
 
Jaguar F-Type Roadster fås fra 1.429.900 kr. for en 3,0 V6 340 hk med kompressor, baghjulstræk og manuelt gear. Der er en revideret udgave på vej til Danmark, der for første gang fås med firecylindret motor. Den har 300 hk og en lavere pris.
-PR


Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display