Cxense Display

Volvo udfaser forbrændingsmotoren
Den nye Volvo XC60 er i Danmark i august som en af de sidste modeller fra mærket med konventionelle diesel- og benzinmotorer.
Foto: PR
Bilen Af
Volvo meddeler på et online pressemøde kl. 13, at alle nye modeller fra virksomheden fra 2019 vil have elmotor. Det markerer dermed begyndelsen på en ny æra for bilproducenten, der de seneste 90 år har bygget biler med forbrændingsmotor. Fremover vil Volvo koncentrere sig om at udvikle biler med såkaldte elektrificerede drivliner.

"Det er et spørgsmål om, hvad kunderne vil have," siger CEO Håkan Samuelsson, i en teaser til online pressemødet. 

"Forbrugerne efterspørger i stigende grad elektrificerede biler, og vi vil imødekomme både nuværende og fremtidig efterspørgsel. Du skal kunne vælge en hvilken som helst Volvo-model med elektrificeret drivline."

Volvo har allerede traditionelle hybridbiler og plugin hybridbiler, der kan lades op, i modelprogrammet. Nyheden er varslingen af 100 pct. eldrevne modeller og hybrid- eller mild hybrid-teknik i alle kommende modeller.

Fem elbiler de næste fire år

Volvo vil lancere fem batteridrevne elbiler mellem 2019 og 2021. Heraf vil tre være traditionelle Volvo-modeller, mens to vil komme fra datterselskabet Polestar, der er specialiseret i performance-udgaver af Volvo. 

De fem nye elbiler vil supplere modelprogrammet med benzin- og dieselbiler, plugin og mild hybrider. Alle vil løbende få indført et nyt 48 volt-strømsystem, som åbner for nye muligheder. Derfor vil der i fremtiden ikke blive bygget Volvoer uden elmotor.

"Det markerer begyndelsen på enden for bilen, der kun har forbrændingsmotor. Volvo skal sælge en million elektrificerede biler i 2025. Det her viser, hvordan vi vil nå målet," siger Håkon Samuelsson.

Planen skal understøtte Volvo Personvägners mål om at blive en CO2-neutral bilproducent i 2025. I juni meddelte Volvo, at datterselskabet Polestar omdannes fra at stå for traditionel tuning til et nyt separat high performance bilmærke med elektrificerede biler. Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design at Volvo Cars, bliver ny chef for Polestar.
Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display