Cxense Display

Her kan du sammenligne leasingtilbud
Mercedes E Cabriolet fra 2013 fås både med fire, seks eller otte cylindre. Den er oplagt til sæsonleasing.
Foto: Thomas W. Brixen
Bilen Af
Selv for rutinerede leasingkunder er det svært at få overblik over leasingjunglen. Det forsøger to nordjyske iværksættere at skaffe med portalen findleasing.nu, der giver overblik over aktuelle tilbud på privat-, erhvervs-, flex- og minileasing.

Portalen har aktuelt 200 danske autoforhandlere og mere end 4000 annoncer, og er dermed Danmarks største leasingmarked for biler.

Medstifter og markedschef Morten Grønhøj fra Findleasing fortæller, at tendensen på leasingmarkedet er faldende priser på både udbetaling og månedlig ydelse, og at restværdierne generelt er blevet mere realistiske.

- Men selv om priserne på leasing er faldet drastisk de senere år, skal man som forbruger stadig passe på med at lade sig forblænde af en lav månedlig ydelse. Udbetalingen og den månedlige ydelse skal afspejle restværdien. Når man sammenligner tilbud, er det derfor vigtigt, at forhandlerne har oplyst både udbetaling, månedlig ydelse og restværdi, forklarer Morten Grønhøj.

Få overblik over leasing

Hvad kan jeres portal?

"Findleasing giver forbrugerne det overblik over leasingmarkedet, de ikke får andre steder."

Hvordan kan I sammenligne tilbud på leasing?

"Vi har lige fra start haft stor fokus på opstillingen af leasingtilbuddet, det er nemlig her, forbrugeren begynder at blive forvirret og tror, at det tilbud med den billigste månedlige ydelse også må være det billigste leasingtilbud. Det er det bare desværre sjældent. Som forbruger er det vigtigt at se på helheden i tilbuddet – ikke kun den månedlige ydelse. Derfor fremhæver vi altid hele leasingtilbuddet, både når man søger rundt blandt bilerne, og når man klikker ind på bilen."

Også for almindelige biler

Kan man sammenligne priser på privatleasing af almindelige biler?

"Ja, det kan man. Lige nu har vi f.eks. 29 tilbud på leasing af Opel Astra."
 
Findleasing.nu har aktuelt 29 tilbud på privatleasing af Opel Astra, der her ses i stationcarudgaven Sport Tourer. Det er muligt at sammenligne månedlige ydelser og totalomkostninger på leasing-portalen.
-Søren Juul

Ved at søge på findleasing.nu efter en BMW 330d Touring fra 2013-2014 får vi 27 biler med tilbud på flexleasing – men med stor forskel på restværdien. Hvordan forholder man sig til det?

"Restværdien er den pris, bilen skal sælges til, når leasingaftalen udløber. Der er mange ting, der spiller ind. En bil, der har kørt 35.000 km, kan sælges for mere end én, der har kørt 135.000 km. Det samme gælder med hensyn til udstyr. Vil du flexlease, anbefaler vi at finde en tilsvarende bil i Tyskland med samme udstyrspakke og km-tal og se, hvad markedsprisen er. Er den 100.000 kr. i Tyskland, skal din restværdi efter 12 måneder være lavere end 100.000 kr. Det er nemlig urealistisk, at du efter 12 måneder kan få det samme for bilen, som den koster i dag."

Audi med 520 hk til 7250 kr.
 
S8 er performance-udgaven af Audis flagskib. Tredje generation blev bygget 2010-2017 og kører med 4-liters V8 biturbomotor med 520 hk. Den er angivet til 9,9 km/l i snit og koster 7.600 kr. i årlig afgift.
-PR

Har du et tip til en sjov flexleaset bil til maks. 8000 kr./måneden inkl. moms?

"Det kunne være en Audi S8 4,0 Quattro fra 2012 med 126.000 km. På en 12 måneders kontrakt til 7250 kr. inkl. moms i månedlig ydelse med en førstegangsydelse på 168.750 kr. inkl. moms og en restværdi på 228.000 kr. ekskl. moms og afgift. Men igen. Du skal se på helheden. Ydelsen kunne lige så godt hedde 4000 kr. med en restværdi på 267.000 kr. Kan man kun sælge bilen for de 228.000 kr. i tilbuddet, får man en efterregning på 39.000 kr., som man lige så godt kunne have delt ud over de månedlige ydelser."
 
Morten Grønhøj er medstifter og markedschef for Findleasing.
-PR

Og svaret på, hvad det skal koste at lease den åbne E-klasse på billedet øverst i artiklen? På Findleasing.nu finder vi flere åbne E-klasser, der vil være oplagte til sæsonleasing.

Hos Matchleasing i Viby ved Aarhus holder for eksempel en E350 med 252 hk, automatgear, adaptiv fartpilot, p-assistent og meget mere.

Bilen kan leases privat og til erhverv, og her er foreslået en 12 måneders flexleasingkontrakt med syv måneder på plader og fem måneders stilstand. Udbetalingen er 80.000 kr. og den månedlige ydelse 4775 kr. Restværdien er angivet til 190.000 kr. (alle tal er ekskl. moms).
Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display