Cxense Display

Lavere afgifter vil give lavere leasingydelser
Porsche Macan S Diesel
Foto: Søren Juul
Bilen Af
HVEM
Mads N. Markussen, CEO, Nellemann Leasing

HVAD
Mens bilsalget står stille, ringer telefonerne stadig hos leasingselskaberne

HVORFOR
Leasingkunder får fordelene ved lavere bilafgifter – men ikke ulemperne

Køberne bliver væk fra bilforhandlerne lige nu – ringer telefonerne hos jer?
"Kunderne er mere tilbageholdende med at købe bil lige nu, og det giver os ekstra travlhed i Nellemann Leasing. Afgiftsnedsættelsen betyder langt mindre ved leasing end ved køb. For mens bilkøberne taber penge med det samme, afgiften sættes ned, har vi i leasingbranchen en løsning for de bekymrede kunder ved at lave meget korte leasingaftaler, eksempelvis på kun én eller to måneder. Skulle der så komme en afgiftsnedsættelse, kan kunderne forny aftalen efter kort tid og lease med den nye afgift."
 
Priserne på leasing beregnes ud fra registreringsafgiften, og lavere afgifter vil derfor også give lavere leasingydelser, forklarer Mads N. Markussen.
-PR

Hvad betyder lavere afgifter, hvis jeg flexleaser en brugt bil til en handelsværdi på danske plader på 500.000 kr.?
"En afgift på 100 pct. vil typisk give et fald i månedlig afgift på ca. 500-600 kr. for en bil, der i dag har en handelsværdi på ca. 500.000 kr. Ved leasing betales der 0,5 pct. af den totale afgift om måneden, og beløbene er derfor langt mindre end ved køb af bil. Derfor skal kunder, der lige har leaset en bil, ikke være bekymrede for at være gået glip af en besparelse på samme måde som bilkøbere. Hos os laver vi typisk 12 mdr.-leasingaftaler, og derfor har de fleste kunder under et år til en eventuel fornyelse af aftalen, og her regner vi selvfølgelig den nye besparelse med."

Er det kun dyre biler, der får en fordel ved lavere afgifter?
"Nej. Medierne har vist et eksempel med en Porsche, der ville falde fra ca. 2,6 mio. til 2,0 mio. kr. Dette betyder, at man reelt set står til at tabe 600.000 kroner i nedskrivning på bilen, hvis man har købt dagen inden en afgiftsændring. Men selv ved mindre biler kan værditabet være 50.000 kr. eller 100.000 kr., hvilket stadigvæk er meget for den almindelige forbruger. Den risiko er der ikke ved leasing."

Hvad betyder den øgede konkurrence for den private forbruger?
"Det betyder, at forbrugeren skal være mere opmærksom. Konkurrence giver lavere priser, men betyder også, at man skal være sikker på, hvad den billige leasingaftale så indeholder. Selvom den månedlige ydelse ser lav ud, så kan en høj restværdi eller gebyrer gøre det til en dyr aftale på den lange bane. Du skal være sikker på, at du kan stole på dit leasingselskab."

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display