Cxense Display

Volvo V60 er klar til nye langture
Bagruden er mere skrå end på forgængeren, hvilket giver den nye V60 et større bagagerum. De højt placerede LED-baglygter gør den nem at genkende som en Volvo.
Foto: PR
Bilen Af
Volvo V60 fortsætter stilen fra den store V90, men til mere folkelige priser. Den er længere, bredere og mere rummelig end forgængeren, og forventningerne er høje.

Gode gamle Volvo V70 var Sveriges mest solgte bil år efter år, men er udgået af produktion. Hvad gør de mange svenske V70-ejere så, når de ikke har råd til en V90? Det har Volvo nu et bud på i form af den nye V60. Den kommer til salg i løbet af foråret, og i modsætning til i Danmark, hvor Volvo nærmest er en luksusbil, bliver den en almindelig familiebil på de svenske veje.

Prisen på gaden begynder ifølge Teknikens Värld på 235.000 danske kroner. Det rækker til en forhjulstrukken D3 med 150 hk turbodieselmotor og manuelt gear – en variant, som formentlig bliver mere end dobbelt så dyr i Danmark på grund af de høje bilafgifter (vi har endnu ingen danske priser).

V60 er vokset 13 centimeter i længden og er blevet fem cm smallere og seks cm lavere. Bagagerummet er på 529 liter, hvis man medregner kælderen uden gulvet, hvilket er næsten 100 liter mere end i den gamle V60.
 
Bagagerummet er på 529 liter, hvis man medregner kælderen uden gulvet, hvilket er næsten 100 liter mere end i den gamle V60.
-PR

Bør være verdens mest sikre bil
Volvo plejer sit ry for at bygge nogle af verdens sikreste biler ved at introducere tredje generation af deres autopilot (Pilot Assist). Det delvist selvkørende system kan aktivt styre, accelerere og bremse bilen op til 130 km/t, hvis der er vejstriber på begge sider af bilen. Systemet kan nu også køre bilen på snoede veje.

Nødbremsen registrerer og reagerer på farer og forhindringer som fodgængere, cyklister og større dyr. En nyhed i V60 er evnen til at foretage en nødopbremsning, hvis en umiddelbar kollision er forestående.

Fra XC60 kender vi afkørselsbegrænseren, der forhindrer bilen i at rulle rundt, hvis man kører af vejen, og undvigeassistenten, der aktivt styrer kontra, hvis bilen registrerer, at man er på vej over i en vejbane med modkørende trafik.

Her er også alarm for tværgående trafik bag ved bilen, når man bakker. Går der en person ud bag bilen, eller kommer der en bil kørende, advares føreren med lyd. Reagerer han eller hun ikke, aktiveres nødbremsen.
Drivliner fra 150 til 390 hk
 
Designsproget lægger sig tæt op ad den større V90, men V60 er kortere, smallere og billigere.
-PR

V60 er opkoblet via Volvos infotainmentsystem Sensus med 4G-wi-fi, og systemet understøtter udover Apple Car Play nu også Android Auto.

Den nye V60 kan bestilles nu til levering først på sommeren. Ved lanceringen kommer dieseludgaven D3 med 150 hk, forhjulstræk og manuelt eller automatisk gear. Næste trin er D4 med 190 hk og et moment på 400 Nm.

Benzinmotorer er i første omgang T6 AWD med 320 hk, firehjulstræk og automatgear. Senere på året følger T4 med 190 hk og T5 med 252 hk, begge turbomotorer. Alle forbrændingsmotorer i V60 kører med samme egenudviklede motorblok på 2,0 liter og fire cylindre og har turboladning.

Der kommer også to hybrider: T6 Twin Engine med benzin/el og 340 hk og T8 Twin Engine med 390 hk.
Terrænudgave med frihøjde

Senere forventes en ny generation af sedanen S60, og sidst på året V60 Cross Country med øget frihøjde, kraftige plastskærme og firehjulstræk. V60 er på Genève-udstillingen i næste uge.
Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display