Cxense Display

Køb en highspeed-tur og støt Børnecancerfonden
Jason Watts nye Ford GT er folieret i racing green og bygget om, så speeder, bremse og gearskift kan betjenes fra rattet. Bilen er bygget i kulfiber og vejer kun 1515 kg. V6-biturbomotoren yder 650 hk, og 0-100-tiden er 2,9 sek.
Foto: Simon Meyer
Bilen Af
Sportscar Event forener fede biloplevelser og velgørenhed. Køb en tur som passager på tre danske racerbaner, og få en oplevelse.

Foreningen Sportscar Event består af en gruppe danske ejere af sjove biler, som siden 2002 har givet ture i deres privatejede sportsvogne. Fra 200 kr. for en tur i en Lotus Elise eller en tunet Mazda MX-5 og op til 3000 kr. for en oplevelse i den ekstremt sjældne LaFerrari koster en tur alt efter bilens power, sjældenhed og vildskab.

Overskuddet doneres til velgørenhed – først og fremmest til kræftramte børn i Børnecancerfonden.

De seneste år er posen med penge til børnene nærmest eksploderet: Siden 2012 har Sportscar Event kørt i alt 19,7 mio. kr. ind. Forventningerne er derfor også skruet passende i vejret, og det er arrangørernes forhåbning, at 2018 bliver året, hvor tælleren runder de magiske 20 mio. kr.
 
Til Sportscar Event er der prisklasser for enhver. En tur i den voldsomme Corvette Z06 koster kun 500 kr.
-Sportscar Event

Flokken af sportsvogne og chauffører kommer land og rige rundt, og i alt afholdes der tre separate arrangementer. Første etape løber af stablen lørdag 26. maj på FDM Sjællandsringen, der ligger tæt på Roskilde. Derefter går turen til FDM Jyllandsringen ved Silkeborg, hvor sportsvognene sendes ud på den lune asfalt lørdag 9. juni. Ballet afsluttes 15. september på HCA Airport ved Odense.

Heftig midlertidig fynsk bane

Ulig de to racerbaner på Sjælland og i Jylland skiller arrangementet på Fyn sig ud, da der ikke er tale om en klassisk racerbane – men det går ikke ud over muligheden for at få en fed tur og et bredt smil på læben i én af de mange sportsvogne.
 
Ferrari er naturligvis også repræsenteret med et bredt udvalg af danskejede biler. Alle kørere stiller op uden honorar med egne biler.
-Sportscar Event

Banen er anlagt specielt til formålet som en midlertidig rundstrækning på næsten tre kilometer med skarpe og åbne sving samt en virkelig seriøs langside, der allerede har fået kælenavnet "Mulsanne" efter det berømte stræk på Le Mans.

Ud over at give publikum muligheden for at købe sig en tur i en sportsvogn, er hjørnestenen i Sportscar Event velgørenhedsarbejdet. Systemet er inddelt som en totrinsraket, hvor der som en indledende øvelse afholdes en børnedag. Det er et lukket arrangement, hvor syge børn og deres familier kvit og frit får mulighed for at få en tur i en sportsvogn. Børnedagen handler om at give børnene et frikvarter fra det faktum, at de er syge og ellers har en svær hverdag.

På selve indsamlingsdagene betaler gæster for ture på henholdsvis FDM Sjællandsringen, FDM Jyllandsringen og HCA Airport. De indsamlede penge kommer de syge børn til gode, selv om de ikke aktivt deltager i de tre åbne arrangementer.
 
Ultima Can Am Spyder med V8 Corvette-motor bag de to sæder vejer under et ton, så hold på hat og briller.
-Sportscar Event

Børnene lyser op
Flemming C. Rasmussen, der er frivillig hjælper og kører i Sportscar Event, har deltaget i både børnedagen og indsamlingsdagene:

"Børnene ser ofte rigtig trætte og slidte ud, med efter fem minutters tur lyser de op. Indsamlingsdagen er også en god dag, selv om fokus er skiftet lidt. Vores passagerer er mere blevet en slags kunder, og deres oplevelse handler selvfølgelig mere om bilen. Alligevel kan jeg ikke lade være med hele tiden at have i baghovedet, at nu kører jeg penge ind til at hjælpe børnene. Meningen med det hele er jo ligesom til at få øje på," siger han.

Jason Watt giver ture i sit helt nye monster fra Ford

Et af de mest kendte ansigter til Sportscar Event har fået ny bil. Racerkøreren Jason Watt stiller op i sin nye Ford GT, der mildest talt er en sjældenhed på vore breddegrader

Ford GT kommer frisk fra sejren i sidste års 24-timers løb i Le Mans, og Jason Watt glæder sig til at give ture i sin nye superbil. Den ufatteligt lave GT er gjort klar til sæsonen i racing green Jyske Bank-bemaling – og Jason Watt er klar til at finde samtlige 650 hestekræfter frem, når Sportscar Event-sæsonen starter den 26. maj på FDM Sjællandsringen nær Roskilde.

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at få lov til at køre den nye bil til Sportscar Event! Jeg er stolt over at være 'forfremmet' til at køre den mest eftertragtede bil på årets event. At trykke på startknappen og få det første glade ansigt med ud at køre på en rigtig bane," siger Jason Watt.

Den nye Ford GT er fremstillet i bare 1000 eksemplarer. Fra Danmark er kun to kunder sluppet gennem nåleøjet til GT-ejerskabet: Én, som ønsker at være anonym, og så Jason Watt, der er en velkvalificeret Ford-ambassadør. En tur i den grønne GT koster 1600 kr. – pengene går som altid til velgørenhed og hovedsageligt til Børnecancerfonden.
Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display