Udfør fræk leasingfinte, mens du venter på drømmebilen
Den nuværende generation af BMW 7-serie blev præsenteret i efteråret 2015 og kom til Danmark i starten af 2016. Plug-in hybriden 740e har firecylindret turbobenzinmotor, litiumbatteri og elmotor med en samlet ydelse på 326 hk. Den kan køre op til 40 km på
Foto: BMW AG
Bilen Af
Mens du venter på, at drømmebilen fylder tre år og kommer ned på den lave afgift, kan du lease en anden bil i ned til én måned.

Flexleasing er en finansieringsform, hvor man betaler et leasingselskab for at få rådighed over en bil i en periode, og afregner registreringsafgift til staten på månedlig basis i stedet for at betale det hele på én gang.

Reglerne gør det mest fordelagtigt at lease en bil, der er fyldt tre år, men hvad nu, hvis drømmebilen er yngre end dét?

Det er tilfældet for en kunde hos Formula Leasing, der har forelsket sig i plug-in hybriden BMW 740e. Den kan køre op til 40 km alene på strøm og er en attraktiv kombination af øko- og luksusbil.

Varianten kom på markedet i foråret 2016, og de få brugte biler, der er udbudt, er derfor kun lidt over to år gamle nu.

Udfør et sidelæns hop

Kunden vil gerne vente, til bilen fylder tre år, blandt andet fordi der er konsekvenser for firmabilsbeskatningen, hvis den indregistreres på danske plader før den fylder tre år i foråret 2019. Det er her, begrebet "sidelæns hop" kommer i fokus.

"Vi kalder det sidelæns hop, fordi det er en udvej, hvor du ikke skal vælge mellem dyrere drømmebil eller ingen drømmebil," siger Kim Gruhl, adm. direktør i Formula Leasing.

Det skal forstås på den måde, at det er muligt at lease en anden og ofte lignende bil i venteperioden.

Midlertidig leasingkontrakt

"I dette eksempel foreslår vi kunden at lease en næsten tilsvarende og netop tre år gammel BMW 750i indtil den helt rigtige bil er tre år gammel og fundet i de rigtige specifikationer. Når den er fundet, udgår den første aftale til fordel for en mere fordelagtig leasingaftale på drømmebilen, der i mellemtiden er fyldt tre år," lyder forklaringen.

I tilfælde af, at drømmebilen bliver tilgængelig efter for eksempel otte måneder, tilbyder Formula Leasing at tage den "midlertidige" bil i bytte, så kunden får sin drømmebil hurtigst muligt og uden bøvl.

Det lyder godt, men koster vel en bondegård?

"Vi køber den midlertidige bil til en konkret markedspris på mobile.de den dag, hvor vi køber den, så vi ved, at den bliver købt til den helt rigtige kurs. Når kunden er klar til at skifte til den endelige bil, tager vi den midlertidige i bytte til en pris, der ligeledes er afspejlet af niveauet på mobile.de. Da bilen er afgiftsfri, behøver vi ikke ret meget i avance," siger Kim Gruhl.

Sparer 6900 kr. om måneden

Kunden står til en betydelig besparelse ved at lease en ottecylindret 750i, mens han venter på sin 740e. Hvis han skulle have en 740e i dag, hvor den er 24 måneder gammel, ville den månedlige ydelse inklusive moms og forsikring være 16.875 kr.

En 750i, der er fyldt tre år, koster aktuelt 9975 kr. om måneden inklusive moms og forsikring.

Det skal også med i beregningen, at den skattemæssige fordel på de to leasingbiler er enorm – medmindre kunden tegner en såkaldt delleasingkontrakt.

"Der er naturligvis kunder, der vil have deres drømmebil med det samme og er ligeglade med afgifterne, men langt de fleste vil gerne gøre en god forretning. Og en 750'er jo ikke ligefrem noget dårligt alternativ i den periode," siger Kim Gruhl fra Formula Leasing.

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�