Cxense Display

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris
XC90 var den første egenudviklede model under de kinesiske ejere, der overtog den svenske koncern i 2010.
Foto: PR
Bilen Af
Volvos luksus-SUV er fyldt tre år, og kommer dermed ned på den lave registreringsafgift ved flexleasing.

XC90 stak en ny kurs ud for Volvo, da den kom på markedet i 2016. Modellen er netop fyldt tre år og kommer dermed ned på den lave 0,5 pct. i afgift, som betyder, at den bliver tilgængelig for flere.

Et af de leasingselskaber, der mærker efterspørgslen, er GranTurismo Cars, der har leveret mere end 10 XC90'ere til deres kunder siden sommerferien.

Hvorfor er XC90 hot lige nu, og hvad koster den?

"Det åbenlyse svar er, at Volvo har produceret en fantastisk bil, som er indbegrebet af en luksus-SUV. Det mere nuancerede svar er, at bilens alder netop nu gør den ekstra interessant på flexleasing. Der findes et bredt udvalg af XC90'ere i markedet, som har rundet de 36 måneder siden første indregistrering. Det betyder, at du slipper med 0,5% i afgift om måneden, hvilket er det lavest mulige niveau. Du får altså rigtig meget bil for pengene, hvilket må være den primære årsag til, at vi nu ser XC90'eren være mere populær end nogensinde før," siger salgsrådgiver Ulrik Walter Rasmussen fra GranTurismo Cars.
 

GranTurismo Cars finder det svært at slynge et konkret prisniveau ud, da det afhænger af model, årgang, km., udstyr m.m. Ulrik Walter Rasmussen vil kunne levere en XC90 fra 4500 kr./md. inklusive moms plus afskrivning på en 12 måneders kontrakt.

Hvordan kan I sikre mig forudsigelighed, hvis jeg flexleaser en brugt SUV? Det er jo en brugt bil?

"Det sikrer vi sammen. For at kunne præsentere dig for et forudsigeligt bilbudget, er det vigtigt at have to ting in mente; bilens værditab og driftsomkostninger – som du selv hæfter for præcis som ved et privat bilkøb. I forhold til værditabet siger det sig selv, at det er svært at forudsige din bils værdi ét år ud i fremtiden uden et indgående kendskab til dine planer. Vi kan arbejde med standardafskrivninger, men ved at kombinere vores markedsindsigt med dine informationer sikrer vi, at bilens restværdi beregnes korrekt. Driftsomkostningerne er altid lidt af en joker på brugte biler, uanset om du leaser eller køber. Derfor er vi ekstremt omhyggelige gennem hele processen, når vi importerer en bil fra udlandet. Vi laver en fysisk inspektion af bilen, indhenter servicehistorik og tjekker stelnummer. Vil du have ekstra tryghed, anbefaler vi en teknisk garantiforsikring, som dækker større uforudsete reparationer."
 

Hvorfor er gennemskuelighed så vigtigt?

"Gennemskuelighed er essentielt, hvis du som kunde skal have en reel mulighed for at vurdere, om du er ved at underskrive en god eller dårlig leasingaftale. Den største fejl, du kan begå, er at lade dig forblænde af en lav månedlig ydelse og udbetaling, for det fortæller reelt ikke ret meget om leasingaftalen."

Hvordan griber man det an?

"Hold hovedet koldt, og kig på aftalen som en helhed. Parametre som indkøbspris, afgiftsvurdering og restværdi fortæller den egentlige historie om ydelsen. Efter vores mening burde det være obligatorisk at oplyse disse data til kunden. Vi skal de skjulte avancer og vilkår til livs, hvis vi skal aflive den skepsis, som bildanmark har omkring flexleasing. Det er hverken farligt eller ulovligt at flexlease, men det skal eksekveres ordentligt."

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Flyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�