Cxense Display

Dansk racerkører forfremmes til fabrikskører for Lamborghini
Dennis Lind Lind sluttede 2018-sæsonen som den hurtigste af alle kørere i en shootout-test efter verdensfinalen på Vallelunga-banen.
Foto: Lamborghini
Bilen Af
Når Lamborghini Squadra Corse skyder 2019-sæsonen i gang, bliver det med en ny fabrikskører på holdet.

Dennis Lind bliver nemlig én af syv hurtige kørere, som skal hjælpe til at sikre det ikoniske italienske sportsvognsmærke nye internationale sejre og mesterskaber.

25-årige Lind er, foruden at være den første danske fabrikskører hos Lamborghini nogensinde, også den første profil fra fabrikkens juniorprogram, som forfremmes til den eftertragtede titel som fabrikskører.

Hvad vil det sige at være fabrikskører for Lamborghini?

"Det betyder, at jeg endelig kan kalde racerløb for mit fuldtidsarbejde! Samtidig betyder det, at jeg nu kan fokusere på opgaven frem for at kæmpe om en plads i en racerbil. At blive ansat af en bilproducent til at repræsentere mærket på verdens racerbaner er mange racerkøreres ultimative mål. Og der er masser at tage fat på," siger Dennis Lind til Børsen.

Satte du underskriften med rolig hånd?

"Selvfølgelig var jeg følelsesladet, da jeg satte underskriften. For nogle er det en kontrakt. For mig er det kulminationen på en drøm, som jeg har haft, siden jeg for første gang kørte i en gokart som treårig. At leve af at køre ræs er den ultimative drengedrøm."
 
I 2018 vandt Dennis Lind det asiatiske Blacnpain-mesterskab i denne Lamborghini Huracan GT3 sammen med den kroatiske kører Martin Kodric.
-Lamborghini

Hvad er Blancpain Endurance Series Europe, som du skal køre i 2019?

"Det er en langdistanceløbsserie, hvor sportsvognsproducenter kæmper om at være hurtigst. Med mærker som Lamborghini, Porsche, Mercedes, McLaren og mange flere vil jeg mene, at serien lige nu er den hårdeste GT-serie i verden. Den har deltagelse af mange dygtige profiler med utrolig megen erfaring, og med omkring 50 biler til start med tre professionelle kørere ombord i hver er der virkelig dømt ræs. Jeg kan ikke vente med at komme i gang."

Hvordan går en Lamborghini Huracán GT3 på en bane som Monza?

"Den løber stærkt! Og med mange biler tæt omkring sig, mærker man virkelig farten."

Hvordan er lyden i kabinen ved fuld gas?

"For sådan én som mig er det ren musik. Bilen har en rigtig fed, oldschool V10-sugemotor, som laver den mest fantastiske lyd. Især når man accelererer ud ad Lesmo 2 (et af to legendariske sving på Monza, red.), eller gennem tunnelen under den gamle ovalbane. At sidde i sådan et monstrum er både vildt skræmmende – og samtidig utroligt fascinerende."

Hvor kommer Pirelli ind i billedet?

"Enhver Lamborghini udvikles på Pirelli-dæk, og derfor tester fabrikken også mange nye dæk og metoder for Pirelli. Dækverdenen er i massiv udvikling, og derfor indbefatter min kontrakt med Lamborghini også en masse testarbejde med Pirelli."

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Flyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�