Cxense Display

Er en udgående bilmodel med 100.000 kr. udstyr uden merpris et godt køb?
Mercedes GLA er den høje version af A-klassen. Der er lige introduceret en ny A-klasse herhjemme, mens der kommer en ny GLA senere i år. Derfor er den nuværende på tilbud.
Foto: A. Hansen
Bilen Af
Når en bilmodel står over for at blive erstattet af en ny, får du den til lav pris med mere udstyr. Men er det et godt tilbud eller et signal om, at du skal vente på den nye?

"Final Edition" er tilnavnet på en ny udgave af Mercedes-Benz GLA 200, som netop er lanceret. Tilnavnet understreger, at en ny Mercedes GLA er på vej. Frem til da forsøger producenten at puste til salget af den udgående model ved at sælge den til lavere priser med mere udstyr.

Mercedes GLA er den let forhøjede "storbyjungle"-udgave af en almindelig A-klasse. En ny A-klasse er lanceret, så en ny GLA er i vente, og det er baggrunden for Mercedes GLA 200 Final Edition. Prisen er 420.000 kr. for en bil med udstyr, som for et år siden ville have kostet over 100.000 kr. mere.

Og den ser godt ud både ind- og udvendig. I et forsøg på et holde den udgående model ung, fokuserer Final Edition-udgaven på visuelt udstyr. Udvendig underbygges "storbyjungle"-attituden af dobbelt afgangsrør og sportslook fra AMG inklusive store 19" fælge, der dækker over lakerede bremsecalipre.

Indvendigt finder man sportsstole med integrerede nakkestøtter. De kan dermed ikke justeres i højden, til gengæld er hullet øverst i sædelænet belyst. Urban-interiør designlinje med kulfiberlook og sportsrat giver yderligere karakter til kabinen.
 
19" alufælge og kromdetaljer er med til at give den kompakte bil et voksent udtryk.
-A. Hansen

Spagfærdig 1,6-liters benzinmotor

Her er også mere brugbart udstyr som elforsæder, 8" centerskærm med navigation og bakkamera og tozonet klimaanlæg. Man savner kun aktiv fartpilot.

Benzinmotoren er en 1,6-liters, som Mercedes er i gang med at udfase til fordel for nye og mere moderne motorer. Til den tid kan man også forvente en bedre brændstoføkonomi. GLA 200 lover middelmådige 12,7 km/l efter den nye WLTP-norm.
 
Kabinen er veludstyret og med navigation, Business-pakke og meget mere som standard.
-A. Hansen

Mercedes' ellers fine syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse, som er standard på Final Edition, spiller ikke så godt med motoren, som vi har oplevet det i andre motorer.

Køreegenskaberne er fine, men styretøjet er uinteressant. Det er et område, Mercedes har fokuseret på i de senere år, ikke mindst til gavn for den nye A-klasse, men den gamle GLA har "gamle" Mercedes køreegenskaber med vægt på komfort.

Dem må man så affinde sig med, lige som den nye model selv sagt kommer med ny teknik, ny kabine, og hvad der til den tid bliver et mere moderne design, som så også bliver til en højere pris – til gengæld bygger den nuværende GLA, der stammer fra 2014, men bygger på teknik introduceret i 2012, på gennemprøvet teknik.
 
GLA Final Edition har som standard lækre læderbeklædte elstole, der kostede en formue for et år siden.
-A. Hansen

Et godt køb isoleret betragtet

Mercedes er langt fra ene om at tilbyde udgående modeller til lav pris med meget udstyr. Netop nu er der også rigtig gode tilbud på BMW's udgående 1- og 3-serier og på Audi A3, som vi ikke har set en afløser for endnu. Den nye A3 forventes senere i år, og den danske importør har taget fat på udsalgsracet.

Så er en udgående model et godt køb? Isoleret betragtet er GLA et godt Mercedes-tilbud netop nu, og da de tyske prestigemodeller generelt holder priserne godt, også efter modelskift, kan man godt slå til.

Men man skal huske, at man hurtigt kommer til at køre i den gamle model, hvilket måske er mindre sjovt, når nyhedens interesse for den nye bil er falmet.

---

3 udgående modeller

Audi A3 Sportback Limited Edition
 

Den femdørs A3 sælges med udstyr for 104.700 kr. inkl. LED-lys, S Line eksteriørpakke og 18" alu fra 289.990 kr. eller 3595 kr./md. ved privatleasing.

BMW 1-serie
 

1-serien afløses senere i år af en ny model. Den nuværende er derfor på tilbud, for eksempel som femdørs 118d med automatgear, M Sport-pakke og 150 hk til 319.447 kr.

Volvo V40 Dynamic Edition
 

Med Business-pakke, 17" alu vinter- og sommerdæk, stor sikkerhedspakke med adaptiv fartpilot og meget mere fås V40 aktuelt fra 289.900 kr.

Andre læser dette lige nu

Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�