Unik Ferrari F40 solgt for 32 mio. kr. plus salær
Denne Ferrari F40 LM har en unik historie med deltagelse i 24-timers løbet i Le Mans, hvilket sikrer en skyhøj pris.
Foto: RM Sotheby's
Er du til superbiler og klassikere? Så er Retromobile-ugen i Paris stedet at være. Onsdag aften var der auktion over 72 biler. Og millionerne rullede...

4,3 mio. euro eller 32.100.360 danske kroner – uden salæret på 542.500 euro. Det endte prisen på, da RM Sothebys auktionarius onsdag aften lod hammeren falde i auktionsteltet på Place Vauban i Paris.

Bilen, der blev solgt, var en eftertragtet vare og der blev budt både i teltet og via telefonen på den lyseblå Ferrari F40 LM fra 1987 i fuldt gruppe B-trim. Vurderingen lød på mellem 4,5 og 5,5 millioner euro.
 
Denne Ferrari F40 LM er det tredje producerede eksemplar af modellen. Den var prototype for fabrikken, og blev så solgt til en privat samler, som byggede den om til racerbil. I 1995 og 1996 deltog den i 24-timers løbet i Le Mans. Pris: 4,3 mio. euro.
-Thomas Schiermacher

I alt skulle 72 biler under hammeren på auktionen, der varede godt fire timer. Den var længe ventet i samlermiljøet på grund af biler som Ferrarien, men også fordi RM Sothebys udbød en større samling youngtimers. De trækker stadig større interesse, og derfor var priserne i Paris ventet med spænding.

Især en Mercedes-Benz 560 SEC AMG fra 1989 i en særlig widebody udgave stak af endte med hammerslag på 260.000 euro – 60.000 euro over vurderingen.

Andre interessante biler var en række Alpina-BMW'er, to Aston Martin Lagonda, en ur-Quattro fra Audi i perfekt original stand og en perlerække af andre mere eksklusive biler som Bugatti Chiron, Ferrari Enzo og Formel 1-biler, der ikke længere er i tjeneste.
 
Før auktionen går i gang, flyder champagnen frit. Måske for at få byderne til at slappe af og pengene til at sidde løsere...
-Thomas Schiermacher

Salon RetroMobile er magneten

Trækplastret er udstillingen Salon RetroMobile, der trækker entusiaster til fra hele verden. Den finder sted i det sydlige Paris, og der går let en hel dag med at nå rundt i de tre store messehaller, hvor de franske bilfabrikanter, Peugeot, Renault og Citroën hver især imponerer med store stande.
 
Henri Chapron byggede Citroëner om for den franske overklasse, ialt 1365 biler. I Paris kan man se de 19 udstillet.
-Thomas Schiermacher

En særlig imponerende stand i år er verdens største samling af specialbyggede Citroëner skabt af Henri Chapron. Han var i sin tid en af de mest visionære karrosserimagere og byggede blandt andet en Citroën DS til Charles de Gaulle. Samlingen består af 19 unikke håndbyggede biler, og man skal stå i kø for at få adgang til standen.

RetroMobile-ugen afholdes igen næste år på samme tid, og kan anbefales.
 
Det store clué ved RM Sothebys auktion var youngtimers. Alpina B9 forrest i rækken blev solgt for 52.500 euro.
-Thomas Schiermacher
 
Bilfabrikkerne er her også. Range Rover tilbyder totalrenoveringer, så du for en gammel model, der er helt ny. Pris: 130.000 euro.
-Thomas Schiermacher

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�