Nyt Ferrari- og Maserati-bilhus vil kombinere dansk og italiensk bilkultur
Et særlig lokale er allokeret til Ferrari-kunder, der skal specificere bilens detaljer. Dele af specifikantionen vises i 3D på en video-skærm.
Foto: Thor Laugesen
Bilen Af
Den danske importør af Ferrari og Maserati har åbnet nyt bilhus i Lyngby nord for København. Her bliver stram italienske standard mødt af en blød dansk tilgang til at sælge eksotiske biler.

Et nyt bilhus til forhandling af ét bilmærke er en labyrint af krav fra producenten, som kæmper sin kamp for, at at holde fast i en vedtaget "corporate identity" (forretnings-identitet), mens importør og forhandler forsøger at sikre, at butikken rent faktisk kan bruges til forretning i det lokale marked, hvor den skal agere.

Formula Automobiles 8500 m2 nye bilhus i Lyngby nord for København er en demonstration i denne balance.

Udvendig er det en flagship store, der er til at få øje på, dels på grund af bygningens markante design, men også på grund af den synlige placering helt ud til Helsingør-motorvejen.

Bygningen er tegnet af Årstidernes Arkitekter og arkitekt Samuel Staalgreen, og den skal først og fremmest rumme den autoriserede forhandling af Ferrari og Maserati i Danmark. Jævnfør mærkernes corporate identity-regler er husets facade og udstilling opdelt i to helt separate butikker med individuel indretning og udsmykning.
 
Facaden og udstillingslokalerne er fysisk opdelt med en væg mellem den røde Ferrari-afdeling og en blå Maserati-afdeling med hver sit designudtryk.
-Thor Laugesen

Følger reglerne ned til hver enkelt cafebord

Her er kontorer, salgslokaler og servicefunktioner, som ned to café-bordene følger Ferrari/Maseratis regler.

Lige bag butikkerne er her et "dansk område". En bar med lounge, som ikke er en del af Ferrari/Maseratis regelsæt, men gerne skal blive et samlingssted for bilentusiaster af alle slags.

"Handel med almindelige biler stiller større og større krav til forhandlere og importørers versatilitet. Vi tror, at handel med dyre specialbiler også i fremtiden bliver en én til én-forretning, hvor kunden vil se, føle og røre produktet mange gange, før handlen er afsluttet. Det er ikke mindst den udfordring vi forsøger at facilitere med den nye bygning, som vi er utrolig glade for og ikke mindst stolte af", siger Formula Automobiles direktør, Jesper Schak.
 
Ferrari-udstillingen har plads til fire biler, hvilket udgør det aktuelle program. Flere nye modeller er på vej, så i fremtiden kan man ikke vise alle biler.
-Thor Laugesen

Europas største racingteam

Ferrari kom officielt til Danmark i 1987, da bilforhandler Ole Damgaard-Nielsen fik importen efter et længere forhandlingsforløb. I 2000 flyttede importen til nybyggede lokaler i Allerød, og forretning fortsatte her, da den i 2006 blev overdraget til udgiver Johnny Laursen, som etablerede og stadig ejer Formula Automobile.

I dag omfatter forretningen Ferrari- og Maserati-forhandling, Formula Leasing og Formula Automobile, der er Europas største Ferrari racerteam.
 
Sikkerhedsseler fås i diverse farver til Ferraris biler.
-Thor Laugesen
Lokalerne i Allerød blev således for små. Værkstedets fem lifte var mere end fuldt besat. Nu råder de 37 ansatte over 12 lifte i et topmoderne værksted, der også er indrettet efter Ferrari/Maseratis regler.

De italienske superbiler er muligvis ikke verdens mest miljørigtige, men bygningen er opført efter de nyeste normer med solceller på taget, grønt tag og regnvandsfilter til grundvand.
 
Formula Automobiles 37 medarbejdere råder udover salgslokalerne over et værksted med 12 lifte, der også er indrettet efter Ferrari/Maseratis regler.
-Thor Laugesen

Direktøren vil ikke afsløre, hvad det har kostet, men bekræfter, at det er et treciftret millionbeløb i kroner. Det skal selvsagt gerne give et afkast, men hvilket, vil direktøren heller ikke afsløre.

Den nye mere synlige placering og de bedre arbejdsforhold har han derimod ikke svært ved at bekræfte. Jesper Schak håber, at huset bliver til glæde for mange flere, ikke mindst i baren.

"Måske sælger vi ikke Folkevogne, men vi vil gerne været et sted, hvor folk virkelig føler sig velkomne. Bilerne er så unikke og smukke, at det ville være kedeligt, hvis de bare stod der og glanede i showroomet. Disse biler skal opleves med det blotte øje, derfor er alle altid velkomne til at kigge indenfor og mærke drømmen på tæt hold", siger Jesper Schak.
 
Baren er ikke en del af Ferrari-fabrikkens specifikationer til en autoriseret forhandler, men den er i mere end én forstand centrum i den nye forretning.
-Thor Laugesen
 
Ferrari har næsten siden starten været sponseret af Shell i motorsport. Formula har fået sin egen Shell-stander med 100 oktan benzin.
-Thor Laugesen


Andre læser dette lige nu

Nye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

�