Tunet Ford-pickup på vej til Danmark
Raptor er sagen for dig, der bare SKAL frem. Pickuppen Ford Ranger fås også i mere civile versioner, men Raptor er sjovest.
Foto: Stuart Price
Bilen Af
Ford vil gerne have, at du har det sjovt, selvom du kører i en arbejdsbil. Ranger Raptor har lad, men er også vild med at køre race i sand.

Pickuppen Ford Ranger Raptor er en nichebil, der har fået en nichebehandling! Ladbilen svømmer i land på danske kyster til september – og svømmer er faktisk ikke helt forkert, for den voldsomme pickup har en vadedybde på op til 85 cm.

Sammenlignet med en almindelig Ranger er Raptor modificeret til terrænkørsel for fuld skrue.
 

-Stuart Price

Køreprogrammet Baja opkaldt et ørkenrace tilgodeser højhastighedskørsel på løst underlag, og derudover er skærmene udbygget, sporvidden øget, og der er gjort plads til 30 pct. længere fjedervandring, ligesom Fordens bund har fået en 2,3 mm tyk stødplade i højstyrkestål.

Raptor er 44 mm længere, 52 mm højere og 168 mm bredere, hvilket giver 30 pct. højere frihøjde. De primitive bladfjedre ved bagakslen er skrottet til fordel for et mere avanceret ophæng (Watts link), der sammen med forskellige former for fiksering forsøger at holde bagtøjet i balance med den forstærkede chassisramme, når Raptor flyver henover terrænet, og de nye FOX-støddæmpere, med et separat reservoir på forakslen, sluger de værste stød, før de finder vej ind i kabinen.

Ranger Raptor har seks særdeles forskellige køreprogrammer. Alsidigheden i pickuppen er enorm, og faktisk er et lige stykke asfalt stedet, hvor den føles mindst hjemme.
 
Alsidigheden i pickuppen er enorm, og faktisk er et lige stykke asfalt stedet, hvor den føles mindst hjemme.
-Stuart Price

Det hele sitrer og vibrerer

Uanset hvor forsigtigt der køres, sitrer og vibrerer vognen konstant. Styretøjet reagerer nogenlunde, men koblet med en bilbredde på over to meter bliver Ranger Raptor hurtig svær at overskue.

Det fantastiske opstår, så snart der drejes af den asfalterede vej, og underlaget erstattes af for eksempel grus og sten. Her kan Ranger Raptor holde samme tempo som på asfalt vel at mærke uden at blive nævneværdigt mere ukomfortabel.

I det løsslupne Baja-køreprogram med minimal indblanding fra ESC-systemet er Raptor en fornøjelse at presse godt op i de trecifrede tal på speedometeret – med verdens største støvsky bølgende efter ladet som følgeskab.
 
Baja-køreprogrammet gør det muligt at flyve afsted i sand og sne i høj fart.
-Stuart Price

Kabinen er lækrere, og sæderne er unikke. De kræver dog tilvænning og ser bedre ud, end de er at sidde i. I bedste Hans og Grete-stil er navigationssystemet, der vises på en trykfølsom 8" skærm, udstyret med et system, der kan tegne ens rute ud i områder uden vej. På den måde kan man let finde ad samme vej tilbage til civilisationen.
 
Beskyttelseplade under bunden betyder, at et par større sten eller en Aygo ikke betyder noget.
-Stuart Price
 
Offroadpakke med spærredifferentiale bag og beskyttelsesplade under bunden er standard. Raptor har fire døre, men fås kun som varebil med to sæder i Danmark.
-Stuart Price

Kun på gule plader

Drivlinen har en toliters, firecylindret biturbodieselmotor med 213 hk og 500 Nm. Den formår ikke at få Raptor til at føles direkte hurtig, men til gengæld er den titrins automatgearkasse fra Mustang et godt valg i Raptor, der kan køre med bag- eller firehjulstræk i høj- eller lavgear.

Ford Ranger Raptor fås kun på gule plader og papegøjeplader i Danmark, da den ikke har dæktryksmåler, og derfor ikke kan godkendes som personbil.
 
Raptor har unikke sportsstole, der holder fører og passager godt fast i ekstremt terræn. Tag den med titrins automatgear, der fungerer godt.
-Stuart Price

Ford Ranger Raptor Double Cap Van aut.

Opbygning

Firedørs pickup, firehjulstræk, lavgear, titrins automatgear

Motor
R4, 2,0 liter, 16V biturbodiesel
213 hk ved 3750 o/m
500 Nm ved 1750-2000 o/m

Præstationer

0-100 km/t 10,5 sek.
Topfart 170 km/t,
Forbrug (WLTP) 9,3 km/l

Dimensioner
L/B/H 536/203/187 cm
Køreklar vægt 2585 kg

Pris
452.540 kr. inkl. moms
373.400 kr. ekskl. moms
 
De grove alt mulig-dæk fra BF Goodrich klarer al tænkeligt terræn.
-Stuart Price

Børsen var inviteret af Ford.


Andre læser dette lige nu

Nye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

�