Cxense Display

Skift bil med en app, når du har lyst
AVISEN Af
HVEM Lars Eegholm, adm. direktør, Dribe

Dribe er et nyt bilabonnementskoncept, der skal gøre det nemmere at skifte bil efter behov. Årsågen er, at nye købs- og brugsmønstre har skabt marked for en mere fleksibel måde at have bil på.

Hvad er Dribe?

"Dribe er en abonnementsløsning, som gør det muligt at skifte bil med jævne mellemrum og efter behov. Med udgangspunkt i et medlemskab til 499 kr./måned har man mulighed for at abonnere på sin hverdagsbil og skifte den efter behov via Dribe-appen. Medlemmer kan vælge blandt et stort udvalg af biler af alle typer og størrelser og desuden få adgang til specielle køretøjer til særlige lejligheder."

Hvordan fungerer det i praksis?

"Indledningsvis vælger du en hverdagsbil, som du betaler et fast grundbeløb for. Den samlede pris svarer til leasing, og alt er inkluderet bortset fra brændstof. Derefter kan du skifte til en anden bil efter behov. Du kan dog leje specialbiler som en cabriolet eller en bil med syv sæder i kortere perioder."

Hvorfor er det en god idé?

"Vi forsøger at facilitere et stigende krav til fleksibilitet i transportløsningerne for helt almindelige danskere. Flere og flere ønsker større frihed og mere adgang til at vælge efter behov uden at binde penge i bilen."

Hvad er jeres erfaringer?

"På nuværende tidspunkt har vi 500 medlemmer. Vi oplever, at flere brugere downsizer på hverdagsbilen for så at opgradere ved særlige lejligheder. Der var flere medlemmer, der skiftede til en syvpersoners bil i vinterferien."

Hvad er ambitionen?

"Vi vil gerne ramme 5000 medlemmer i år og så ellers accelerere derfra. Målet på tre-fire års sigt er 35.000 medlemmer. Tendensen fra eje til leje af hverdagsbil er stigende, og vi forventer, at kunderne tager konceptet til sig!"

Al udveksling af biler sker på Turbinevej i Gladsaxe - er det holdbart?

"Nej. Vi er på vej med flere mindre garager, hvor man kan hente og bringe biler i københavnsområdet, og senere i år åbner vi også i Odense og Aarhus."

Den største udfordring?

"Det er en helt ny måde at have bil på. Jeg tror, den største udfordring bliver digitaliseringen. Al booking og administration foregår via en app, og både af- og udlevering sker automatisk uden personlig kontakt. Det tror jeg, forbrugere skal vænne sig til."


Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display