Cxense Display

AVISEN Af
En ny analyse viser, at bilkøberne udnytter de lavere bilafgifter til at købe dyrere biler

Siden 2015 er registreringsafgiften blevet lempet tre gange. En ny analyse fra Skatteministeriet viser, at lempelserne har medvirket til at ændre danskernes bilforbrug.

De nye tal viser konkret, at den gennemsnitlige registreringsafgift i perioden 2015-18 er blevet markant lavere. Afgiften på en populær familiebil som Citroën Grand C4 Picasso er for eksempel faldet ca. 44.000 kr.

Bilkøberne har brugt en del af den lavere afgift til at gå en bilklasse op. I perioden umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i september 2017 udgjorde biler i segmenterne stor (herunder premium), SUV og MPV ca. 45 pct. af samtlige bilkøb i Danmark.

Det er en stigning på knap 20 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt på Finansloven for 2016.

SUV'er og crossovers udgjorde næsten 25 pct. af samtlige bilkøb i Danmark umiddelbart efter den seneste afgiftslempelse i 2017. Det er en stigning på ca. 17 procentpoint sammenlignet med perioden før den første afgiftslempelse aftalt på Finansloven for 2016.
 
Registreringsafgiften er sat ned tre gange siden 2015, men der skal stadig lægges kassen i afgift på en bil som Mercedes-AMG S 63 Cabriolet. Registreringsafgiften udgør 2,0 mio. kr. af prisen på 3,4 mio. kr.
-A. Hansen

"Et af regeringens klare mål med at sænke bilafgifterne har været at gøre det billigere for danskerne at købe en god og mere trafiksikker familiebil. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at det ser ud til, at afgiftsnedsættelserne har givet danskerne mere bil for pengene. Når staten tager en lidt mindre bid, er der en lidt større bid til de danske bilkøbere," siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Bilimportører glæder sig

"Vi glæder os over, at danskerne går efter større og mere rummelige biler og tilmed køber biler med mere udstyr - til glæde for trafiksikkerheden. Det er også godt for miljøet, fordi nye biler generelt har en lavere emission end de ældre," skriver direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

 
Cxense Display

Læs seneste udgaver

Cxense Display