Her er fremtidens USA-luksusbolig
Med i alt 11 HD-fladskærme og 40 højttalere kan man gennem Microsoft Media Center nyde film, billeder og musik overalt i den intelligente bygning.
Bolig Af
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/24/149724artimg_5319_1.jpg"Under sloganet "Grand and Green" er denne prototype på fremtidens amerikanske luksusbolig på alle entreprenørers læber i disse dage.

Med lyd, billede og designløsninger af bl.a. Microsoft har bygningen et mål om et energiforbrug på 0 kr. og et hav af højteknologiske løsninger på hverdagens små irritationsmomenter.

Scoopet for designerne bag er en kommende el-regning på 0 kr. om året.

Dette enorme hjem er gjort grønt gennem et avanceret system af strategisk placerede sol-paneler og software, der stramt styrer energiforbruget i alle dele af bygningen, så intet går til spilde.


Huset kommer med i alt 10 HD-fladskærme og et gennemgående Microsoft Media Center lydsystem med 40 højttalere, der kan servicere alle 16 opholdssteder i bygningen, der er blevet døbt New American Home 2009.

Intelligent el er gratis

Via mobiltelefonen kan ejeren styre både badevandstemperaturen i poolen samt i badekarret, air condition, al lyd og lys og tænde håndklædevarmeren, grillen, ovnen osv.

Med alle disse strømslugere repræsenteret er scoopet for designerne bag en kommende el-regning på 0 kr. om året.


Med ørkensolen og den nye Obamani som de vigtigste allierede er kampen for at gøre USA grønnere på sit højeste gear nogensinde. En kamp hvor entreprenører og interiør-branchen ser en 'ny' fremtid selv under krisen.

56 solpaneler, nye højteknologiske vinduer, lufttætte samlinger på døre og vinduer

Med et nu nationalt funderet mål om at bruge langt mindre energi, har det været en stor udfordring at bygge stort, som amerikanerne jo kræver, samtidigt med at den samlede energiregning blev mindre.


Det mener man at have løsningen på gennem brugen af 56 solpaneler, nye højteknologiske vinduer, lufttætte samlinger på døre og vinduer, mere intelligent aircondition, LED-lyskilder og revolutionerende måder at varme vand op på.

Prisen for at få bygget huset ligger på cirka 5 mio. dollar

"New American Home 2009 er det teknologisk mest avancerede bolig i de 26 år, vi har holdt denne årlige udstilling," siger entreprenøren Sandy Dunn, der er formand for udstillingen NAHB.


Prisen for at få bygget huset ligger på cirka 5 mio. dollar. De i alt 810 kvadratmeter under tag er fordelt på fire soveværelser, fem badeværelser, kontor og et hav af kombinerede inde/ude-opholdssteder rundt omkring poolen - heriblandt
et "genopladelsesrum" til at få bugt med stressen.


Grundplanen på boligen afslører et væld af 'grønne gemmesteder' og frem for alt masser af plads.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�