Så sprang verdens største boligboble
Bolig Af
Finanskrisen har nu eftertrykkeligt punkteret prisboblen i ørkenstaten Dubai. Prisen på de overdådige villaer på den kunstige ø Palm Jumeirah i snit er faldet hele 48 pct. siden januar 2008.

Her kan hverken den danske, britiske eller amerikanske boligboble følge med.

På et Cost of Luxury Living-indeks der dækker priser på både biler, ure, Michelin-middage, jakkesæt, bryst-operationer og luksusboliger er resultatet af boblens brist en halvering af udgifterne fra 6,65 mio. dollar i januar 2008 til 'kun' 5,51 mio. dollar i januar 2009. Heraf er det boligpriserne, der står for det største fald i indekset.

Regionens mere kritiske medier begyndt at skrive mere og mere dystert om de såkaldte "trofæ-tårne"

Da indekset blev offentliggjort i januar 2008 viste den en fordobling af boligpriserne i forhold til januar 2007.


Villaerne på "Palmen" har vist sig at være en elendig, kortsigtet investering for de folk, der købte i 2007 og 2008.

Ørken-boblen

Denne boble er nu en saga blot, og det rammer lige lukt ned i selvforståelsen hos de lokale super-entreprenører, som har stået bag opførelsen af de mange skyskrabere i eksempelvis Dubai.

Samtidig er regionens mere kritiske medier begyndt at skrive mere og mere dystert om de såkaldte "trofæ-tårne" - gigantiske byggeprojekter som rigmænd og sheiker i både Saudi-Arabien og Emiraterne har brugt astronomiske ressourcer på at sætte i søen.

Byggeprojekter, der har fået opmærksomhed verden rundt - også her på pleasure.dk:
- Klimaks for verdens højeste bygning
- Krise-timeout for højhus på 1 km
- Islamisk skyskraber på over 1 kilometer
Gourmet og bryster dyrere

Det er dog ud over sheikernes stolthed mest beton og mursten, der er faldet i værdi, mens andre luksusgoder i regionen er steget i pris i det sidste år.

Cost of Luxury Living-indekset viser nemlig, at en middag for to på Gordon Ramsays Verre restaurant er steget fra 272 dollar til 327 dollar, mens prisen for en brystoperation hos bryst-guruen Jaffer Khan er steget med 28 pct. til 7500 dollar.

Den største prisstigning står Emirates Airlines for. Mens økonomiklasse og business-klasseflyvninger er faldet i pris, må folk med hang til 1. klasse betale hele 55 pct. mere, svarende til en pris på 10.400 dollar pr. sæde..

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�