Hemmeligt dansk slot sat til salg for 22,5 mio. kr.
Det 'glemte' Grøngrøft Slot er efter istandsættelse for over 10 mio. kr sat til salg for 22,5 mio. kr.
Foto: Lilienhoff
Bolig Af
src="http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/nyheder/p_img_artrel/87/160787artimg_5084_1.jpg"Hvis riddersale, voldgrave og kobberspir tænder dig, skal du tage et smut til det sønderjyske, hvor det indtil nu nærmest hemmelige og glemte Grøngrøft Slot nu er genopstået i al sin fordums pragt.

Da jeg købte det for to år siden, var det helt groet til og lignede et torneroseslot

Efter et halvt århundrede i kommunens varetægt har den nye ejer, direktør Jens Nyland, brugt to år og "et tocifret millionbeløb" på at bringe det prægtige slot med de 1500 romantiske kvadratmeter tilbage til fordums storhed.


Grøngrøft Slot er nu genopstået i al sin pragt

Og de historiske vingesus på stedet lader sig ikke fornægte. Museumsfolkene daterer stedets historik til 1536 og Grøngrøft Slot har siden da været en del af Ahlefeldt-familiens storslåede liv og levned gennem ca. 100 år og under tysk ejerskab under Anden Verdenskrig.

Nu kan slottet blive dit helt eget moderniserede, men stadig romantiske, eventyr.


Overalt er der småsprossede vinduer, høje paneler og indbyggede hyldesystemer

Genopstået kulturskat

Manden bag slottets nyfundne status 'faldt' over slottet, da det ellers fremstod faldefærdigt og misligholdt og gemt under naturens grønne tæppe.

"Jeg har ejet slottet i to år og gennemrenoveret denne gamle kulturskat. Der er jo næsten ingen der kender dette slot, for det har været ejet af kommunen i 50 år og da jeg købte det for to år siden, var det helt groet til og lignede et torneroseslot," siger direktør Jens Nyland til pleasure.dk.


Det er let at fare vild på de 1500 kvadratmeter gemt under det splinternye sortglaserede tag med tårn og små spir

At bringe slottet flot igen, har været et slid, men resultatet er tilfredsstillende, mener den nuværende ejer.

"Jeg har altid haft stor interesse med at lave noget sådant. De gamle, ædle men noget glemte ejendomme, som trænger til en kærlig hånd. Vi har rekonstrueret både kobberspir og de kobbertårne som blev pillet af i 1950erne og lavet nye udhæng i egetræ, så det kan holde i hundrede år endnu."

Også interiøret og detaljerne i slottet er der blevet arbejdet for.

"Jeg har jo skulle finde alle de forskellige ting rundt om i verden. Porten teaktræsdøren er eksempelvis fra Bali. Marmorfliserne til hall og badeværelset er fra Tyrkiet og Kina. De småsprossede vinduespartier og tre har jeg også sat i overalt i stedet for de kedelige firservinduer, som kommunen havde sat i.


Når hestene græsser frit på de store arealer, når man ikke tættere på dansk idyl

Sat til salg for 22,5 mio. kr.

"Vi har skåret ind til benet rent prismæssigt. Jeg havde faktisk regnet med at det kom over 30 mio. kr., men det må vi jo affinde os med i disse tider," siger Jens Nyland til pleasure.dk.

Nu ligger prisen hos mægler Søren Lilienhoff på 22,5 mio. kr., der sendte slottet på markedet i går.

Selv om der altså ikke bliver tale om en decideret guldgrube for Jens Nyland, har projektet været en spændende opgave for hans team af håndværkere.


Der er i alt 4 spabade på slottet. Det ene rummer nemt 7-8 personer

De er gået grundigt til værks i respekt for stedets oprindelige stil og standsmæssige detaljer. En æressag for direktøren, der tror at han ender med at sælge til en liebhaver med trang til plads og åbne vidder omkring sig.

Men man kan også forestille sig slottet som et ekstravagant firma-domicil. Der er nemlig hele 3000 kvadratmeter lagerplads fordelt i andre bygninger inden for voldgraven på den 3,2 hektar store på grund, der ligger 5 minutters kørsel fra Gråsten..

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�