Cxense Display

Her er Danmarks lækreste strandvilla
Skansen er noget nær det bedste sommerhus Danmark kan byde på. Pris 20 mio. kr.
Foto: Hans Ole Madsen
Bolig Af
På den nordsjællandske liebhaverstrækning mellem Dronningmølle og Hornbæk ligger strandvillaen Skansen nærmest isoleret og restaureret med respekt for husets historie.

Der er blevet optaget utallige film på stedet, senest Ole Bornedals Kærlighed på Film

En uovertruffen beliggenhed og stand gør, at vi på pleasure.dk vover pelsen og kalder strandvillaen for den mest idylliske, lækreste og mest misundelsesværdige sommerhus på markedet netop nu. Havde man dog bare lige 20 mio. kr. til overs.

Ren 5'er: Flotteste palæ i Århus til salg
500.000 kr. for 1 kvadratmeter bolig
Obama bor i verdens sikreste villakvarter


Mens der er stenstrand lige foran huset, er der en fin sandstrand lige til højre for.

Skansen – mellem å og strand

På disse kanter af kongeriget får ejendomsmæglerlyrikken ben at gå på – uden nogen form for vaklen. For selv de mest oppustede adjektiver kommer til kort, når strandvillaen ved navn Skansen folder sig ud.

Skansen ligger nemlig nogenlunde så idyllisk, som det nu kan i dette lille land. Direkte ned til stranden ved udløbet af den charmerende Esrum Å, som forbinder Esrum Sø med den sjællandske nordkyst på liebhaver-strækket mellem Dronningmølle og Hornbæk.


»Det er en helt unik sommerstrandvilla, som ligger helt ugenert trukket væk fra Strandvejen og direkte ud til bølgen blå. Huset er lyst og venligt og moderniseret med respekt for husets historie. Der er store terrasser ud mod havet og i øvrigt en fin sandstrand lige til højre for huset. Der er blevet optaget utallige film på stedet, senest Ole Bornedals Kærlighed på Film,« fortæller mægler Peter Sander fra Dansk Boligformidling i Hellerup.

Ifølge Peter Sander er beliggenheden helt i top – især for folk med trang til ro, uspoleret natur og fuldendt udsigt – under en times kørsel fra København.

Forsvarsværk i baghaven

»Skansen er helt unik, fordi det ligger isoleret direkte til vandet med det gamle forsvarsværk, Skansen, i ryggen og det har ingen generende strandvej til at ødelægge idyllen. Der er 180 graders panoramaudsigt op langs Øresund. Også stranden er ugenert. Her er en ro, man ikke finder andre steder på Nordkysten. Man ligger perfekt midt imellem Gillelejes friske fisk og Hornbæks mange indkøbsmuligheder.«


Kysten ved Gilleleje tiltrækker mange lystfiskere og naturelskere

Huset er opført i 1899 af den foretagsomme kaffegrosserer Ferdinand Andersen, som også ejede Villingebæk Teglværk og ombyggede Dronningmølle Slot. Han var en stor kanon i området dengang og valgte at bygge sit sommerhus lige op ad udmundingen af Esrum å, der var udskibningshavn for tømmer, der kom fra Grib Skov ned af åen og blev kørt i hestevogn ud til pramme ved kysten og sejlet videre ned af Øresund til københavnerne.

For at beskytte de store mængder tømmer blev der på den 4200 kvadratmeter store grund opført et nu fredet forsvarsværk – Skansen – der har givet navn til strandvillaen.


Der er uspoleret havudsigt fra stort set alle rum

Mens kysten lige foran huset har mange sten, er der en fin sandstrand lige til højre for huset. Skansen har været til salg i 218 dage – uden prisreduktion – hvilket er stort set uset på markedet for sommerhuse.

Nu står det hele spritnyt, men vel at mærke tro mod husets oprindelige ånd og flotte håndværk

Årsagen er ifølge mægler Peter Sander dels, at sælger »ikke har travlt«, og at der trods krisen er løbende interesse især fra hovedrige udlandsdanskere. Men altså endnu ingen underskrift.


Moderniseret køkken - men uden at være for moderne. Kogeø, køleskab og ovn er indmuret

»Krisen har gjort, at det ikke er sommerhuse, der umiddelbart står øverst på listen hos hverken millionærerne eller milliardærerne. Men salget er ikke en hastesag for ejeren. Han venter på den rigtige køber og har derfor sagt nej til nogle ellers pæne bud,« siger Peter Sander, der blandt andet er mægler for A.P. Møller og flere ministerier og ambassader og har 30 års jubilæum i år.


Der er 8 charmerende værelser at bolte sig i

Sælger, der ikke ønsker sit navn offentliggjort, har ejet huset i over 20 år, men har nu ikke brug for al pladsen længere.

»Da jeg første gang så dette hus i 1988, var det klar til nedrivning, og selv om det også dengang var et dyrt hus, slog jeg til. Siden har vi restaureret ét rum ad gangen, og nu står det hele spritnyt, men vel at mærke tro mod husets oprindelige ånd og flotte håndværk.«


Man har eneret på havudsigten fra Skansens terasser.

Læs seneste udgaver

Cxense Display