Cxense Display

Partypalæ for konger og kendisser
Partypalæet er blevet brugt i en række film og serier - blandt andet "Manden med de gyldne ører" og "Klovn".
Foto: Nybolig
Bolig Af
Årets første »ugens bolig« i Børsen lørdag emmer af levemænd og livlige fruentimmere, for magen til party-palæ finder man vist ikke i dronningens Danmark.

Palæet på den grønne og brede Dalgas Boulevard var nemlig impresarioen Gøsta Schwarcks party-palæ, hvor de kendte kunne slippe alle tøjler blandt ligesindede. Gøsta Schwarck tog altid sine 10 pct. af kagen og havde et utal af danske og udenlandske stjerner i sin stald.


Køkkenet fremstår som en lækker og lys kontrast til de klassiske omgivelser.

Efter en god koncert i byen var det altid her på adressen, at champagne-propperne sprang, mens starletterne trak i bikinierne ved den store pool i baghaven.

»Ja, her i poolen har personager som modeikonet Pierre Cardin, vores alle sammens Morten Grundwald og selveste Frederik den 9. og hans mange sømands-tatoos svømmet rundt – i festligt øjemed. Naboerne har jo fortalt, at der, før vi flyttede ind, bogstaveligt talt var fest syv dage om ugen med nationale og internationale kendisser og masser af smukke, unge kvinder,« fortæller sælger, der ikke længere har brug for palæets 27 værelser til ham, hans teenage-søn og en kat.


Spisestue med parket og udsigt.

Kendisserne er dog blevet ved med at frekventere palæet også i de seneste år. Casper Christensen »boede« her i sin depressionsperiode i tv-serien Klovn, og senest genkender man palæet fra den fortjent roste DR2-serie »Manden med de Gyldne Ører«, hvor Eddie Skoller i rollen som selvfed plade-boss hænger ud ved poolen på Dalgas Boulevard.

Og netop denne boligs evne til at indgyde respekt og beundring hos alle besøgende er unik.


Stuen byder på stuk og kraftige farver på væggene.

»Med en hall på 80 kvadrat-
meter med 6 meter til loftet er man ved at falde bagover, når man åbner hoveddøren,« fortæller ejendomsmægler i Nybolig, Per Vedel Koch, der med 18 års erfaring i den københavnske boligmasse sjældent har set sådan et imponerende palæ så tæt på bymidten.

Der har da også været ambassader, der har vist interesse for at erhverve sig palæet, uden dog at have slået til, men mere end noget andet ærgrer mægler og sælger sig over, at palæet ikke må bruges til erhverv.

»Som firma-domicil ville dette palæ være 5-10 mio. kr. mere værd, men det forhindrer lokalplanen desværre,« siger Per Vedel Koch, der vurderer beliggenheden til en 3'er på 5-skalaen.


Huset byder prominente gæster velkommen på behørig vis.

»Beliggenheden er ikke helt optimal, for trafikken fra Dalgas Boulevard kan man jo ikke løbe fra. Til gengæld er grunden stor og huset er placeret godt på grunden, så den enorme græsplæne og lækre pool er isoleret og privat. Og så er der jo sildebensparket, stuk, høje paneler og en kælder som er rimeligt anvendelig.«

Trofæ-bolig mellem A.P. Møller og Amalienborg
Boligmarkeder på global rutschetur
Her er Danmarks lækreste strandvilla

Indendøre fremstår huset i god stand med alle de finurlige detaljer i god behold, men udvendigt skal der påregnes en del renovering. Der kan sagtens blive brugt et par millioner på nyt tag, nye vinduer og en generel facaderenovering, vurderer mægleren.

Ser man på prisudviklingen, er der siden »toppen« i 2008 røget 4 mio. kr. af prisen, så med det in mente kan man jo godt bestille stillads- og håndværkersjakket med ro i maven. Men husk nu på stedets rige historik, lyder det fra sælgeren, der ikke vil have sit navn frem.


Trappeopgangen til førstesalen hvisker om eksklusivitet.

»Huset har heldigvis aldrig været »misrenoveret«, og alle de unikke detaljer står, som de gjorde oprindeligt. Vi har prøvet at føre alt tilbage, som man ville kunne forestille sig for 80 år siden. Mens der udvendigt skal laves en del, er der 5 »nye« badeværelser og toiletter samt nye køkkener. Og nå ja 14 værelser. Hvilket altså er blevet lidt stort til mig, min søn og min kat. Nu vil jeg bo ud til vandet for at dyrke min sejlads,« fortæller sælger.

Den gamle impresario Gøsta Schwarck samlede gennem de festlige år en scrapbog med udklip fra ugebladene, der altid stod på lur, når party-palæets prominente gæster slog sig løs. Scrapbogen følger med i prisen på de 15.800.000 kr.
.

Læs seneste udgaver

Cxense Display