Cxense Display

Pragtpalæ i den jyske hovedstad - til 23 mio. kr.
Rosenpalæet er der altid blevet lagt mærke til. Gammel kærlighed til ejendommen er ofte motivet, når der bookes fremvisninger. Vil man have sit navn på døren starter pris-forhandlingerne dog på 23 mio. kr.
Autentiske strejf af berømt teaterstemning, køkkenlåger med 100 år på bagen og en ejer-række, der kan tælles på en enkelt hånd. Rosenpalæet på Aarhus' dyreste villavej byder på detaljer, der med rette gør det til en bolig ud over det sædvanlige.

Adressen hedder hjertet af det eksklusive Komponistkvarter syd for Aarhus bymidte – et nabolag med ry for at være blandt dem, man kun sjældent flytter fra.

"I knap 30 år blev Rosenpalæet beboet af den ene af de to initiativrige damer bag forretningsforetagenet Søstrene Grene"

Markante, voluminøse boliger knejser på vejene mellem Marselisborgs jorde og den blå bugt, og i tidens løb har de kostelige kvadratmeter hist og pist fået selskab af danske virksomhedsnavne og flere familier på samme matrikel.

 
Palæstilen er fuldendt og behørigt 'imposant', når man tænker på, hvem der har boet her gennem tiderne. Komponistkvarteret er kendt for at huse store erhvervspersonligheder og andre nationale berømtheder. Lige nu driver Arla kursusvirksomhed i en af naboejendommene til Rosenpalæet.

Det er det gamle velhaverkvarter, når det møder moderne leveformer; herskabelige rammer krydret med hverdagsliv anno 2013. På disse kanter hilser man høfligt, når vejene krydses, men render ikke hinanden på dørene.

Det var den danske arkitekt Thorkel Møller – som blandt meget andet satte sit præg på kendisser som Københavns Rådhus og gav Marselisborg Hospital og Hotel Royal form – der i 1904 slog stregerne til det (også dengang) rosenfarvede palæ.

 
Marselis-skoven, Tivoli Friheden og lystbådehavnen. Med til at definere Aarhus' velhaverkvarter nr. 1.


  Elegante buer, søjler og hvælvinger præger palæets arkitektur – akkompagneret af et par kreative input fra den landskendte arkitekts arbejde med opførelsen af Aarhus Teater, ikke mindst.

Rundt omkring i huset har lofter og vægge fået selskab af udsmykninger og mønstrer, der læner sig tæt op ad dem, man finder i byens gamle skuespilhus, og den velbevarede teaterstemning er med tiden blevet et af villaens stærke kendetegn.

"Det rosa palæ befinder sig på en af de absolut bedste adresser i den jyske hovedstad"

Blot fem familienavne har stået på huset hoveddør, siden det blev rejst for mere end 100 år tilbage – en bemærkelsesværdig kort ejer-række, men mættet med driftige mænd og kvinder.

 
Grunden ligger i 2. række til havet, højt hævet over de smukke ejendomme på Strandvejen, og er på 3700 m2, mens der er hele 540 m2 under tag. Ideelt til at skabe en bolig for to generationer eller som lige dele bolig og erhverv.


 Kreditforeningsdirektør Hans Nielsen var den første til at rykke ind på den højt beliggende grund ved Aarhus Bugten i 1906, i hælene på ham overtog den sjællandske godsejer Lawaetz det østjyske palæ, og fra 1928 frem til 1971 var huset i hænderne på handelsmanden P. Friis Jensen.

I knap 30 år herefter blev Rosenpalæet beboet af den ene af de to initiativrige damer bag forretningsforetagenet Søstrene Grene.


Palæets stuk, høje paneler og uovertrufne loft-udsmykning er bevaret.


Med afsæt i ideen om altid lave priser og en fast avance etablerede de to søstre i 1973 Danmarks første discountbutik på førstesalen i et gammelt konditori i Aarhus – et forretnings-setup, der i de følgende årtier tog det lille land med storm, og som i dag har nået butikslokaler over hele Skandinavien og flere steder i Europa.

"Royale parkplæner til den ene side, vandet til den anden og kun fem minutters kørsel til Aarhus centrum"

Rosenpalæet hører blandt de største ejendomme i Komponistkvarteret. Og med over 800 kvadratmeter kan palæet invitere nye ejere til et liv med kombineret bolig og hjemmekontor eller give husly til flere generationer under samme tag.

 
Pejsestuen med den runde, flotte loftsudsmykning som man kan se på nærbilledet ovenfor.


Sidstnævnte model har husets nuværende ejere med stor fornøjelse benyttet sig af.

Da ægteparret Hambro Danchells overtog ejendommen i 2002, dukkede en kærkommen mulighed for at gøre plads til både børn og børnebørn op, og Rosenpalæet rummer i dag to selvstændige lejligheder på henholdsvis førstesalen og det gamle tørreloft.

 
Sildebensparket og franske døre én masse - alt hvad et ægte pragtpalæ skal indeholde.


Med de royale grønne parkplæner til den ene side, vandet til den anden og kun fem minutters kørsel til Aarhus centrum hersker der lille tvivl om, at det rosa palæ befinder sig på en af de absolut bedste adresser i den jyske hovedstad.

 
Selv om Rosenpalæet ligger i 2. række er der fri havudsigt på grund af den høje beliggenhed over Strandvejen.


Med en moderniserings-indsprøjtning, der frisker originale rum som det noget bedagede badeværelse og køkken op, kan patriciervillaen efter ejendomsmægler Christian Schjøths mening lande på top 3-listen over Østjyllands mest attraktive boliger.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display