Cxense Display

Printer din nye bolig på et døgn
Bolig Af
På University of Southern California er man ved at teste en enorm 3D-printer, der skal bruges til at printe et hus i beton på under et døgn.

Den oprindeligt iranske Professor Behrokh Khoshnevis har designet den store robot, der i fremtiden skal erstatte et helt sjak arbejdere og med millimeter-præcision spraye beton ud i en endeløs strøm ud fra ordrerne fra arkitektens tegning.

"Dine sko, dit tøj, hårde hvidevarer og din bil er lavet automatisk i dag. Den eneste ting der stadig laves i hånden er boliger"

Ingen natte-betaling, arbejdsulykker eller strejker kan dermed forsinke et byggeri. Kun hvis robotten ikke fodres med frisk, våd beton stopper arbejdsprocessen.

 
Buede vægge og organiske former bliver lettere at bygge med de nye 3D-bolig printere.

For selskabet bag ideen, Contour Crafting, kan denne måde at bygge huse revolutionere både prisen på nybyggeri og booste kreativiteten hos arkitekterne, der nu kan lave buede vægge og organiske former uden, at håndværkerne bliver sat på en for stor opgave.

Og efter naturkatastrofer kan maskinen bruges til hurtigt - og det endda på katastrofeområdet - at bygge huse på rekordtid til de hjemløse.

 
Sådan forestiller forskerne at byggepladser i fremtiden kan se ud. Færre mennesker, flere robotter.

Professor Khoshnevis pointerer, at alt andet vi mennesker køber, er skabt af robotter allerede.

"Dine sko, dit tøj, hårde hvidevarer og din bil er lavet automatisk i dag. Den eneste ting der stadig laves i hånden er boliger", lyder det fra professoren som også ser hans beton-spray-maskine udføre skyskrabere ved at 3D-printeren langtsom hæves i vejret efter t have printet det ene centimetertykkelag beton efter det andet.

Vinduer, døre og elektricitet vil dog stadig skulle installeres af mennesker.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�