Cxense Display

Skær en femtedel af prisen på dit nye sommerhus
Det er stadig købers marked og med lidt forhandlingsteknik kan prisen barberes ned med op mod 20 pct.
Foto: Colourbox
Bolig Af
Det kan godt være, at drømmesommerhuset er sat til 1.100.000 kr. Men bare rolig. Drømmen om sommerhuset bliver mere realistisk, når prisen pruttes ned. Pludselig er sommerhuset nede på 902.000 kr.; næsten en femtedel af prisen er slået af.

Tidens helt store scoretrick på sommerhusmarkedet er at prutte prise ned – langt ned. For mens der kommer flere sommerhuse på salgsmarkedet, nærmer markedet sig stadig ikke et opsving, og liggetiderne er gennemsnitslig på over 200 dage.

"Den gennemsnitslige rabat for hele landet er på 9 pct."


Det er altså stadig køberen, der står med magten i sin hule hånd. Derfor kan købere i dag handle prisen langt ned, alt efter hvilken kommune sommerhuset ligger i.

 En undersøgelse lavet af Boliga viser, at den største gennemsnitslige forhandlingspris fra midten af februar 2013 og et år frem er på 18 pct. Og det i Dronningmølle, der ligger mellem de eftertragtede områder som Gilleje og Hornbæk, at det er muligt at få presset prisen så godt ned.

I kommuner som Fjerritslev, Løkken og Fårevejle er den gennemsnitslige forhandlingsrabat på 15 pct. De høje rabatter kommer bag på Ricco Zuschlag, direktør og partner i Boliga.

 
Ricco Zuschlag, direktør og partner i Boliga.

"Man har en vare, køber ikke vil betale for. Det tyder på, at man har forventet for meget af markedet. Et sommerhus er ikke mere værd end det, man vil give for det," fortæller Ricco Zuschlag.

 Direktøren mener også, at mæglerne sætter prisen for højt. Men samtidig undrer han sig også over, at sælgerne er villige til at gå så langt ned i pris.

"Sommerhuse er en luksusvare, man har valgt at købe. De, der ejer et, har råd til det, og derfor burde de også have råd til at vente på, at den rigtige køber dukker op og vil betale prisen for sommerhuset," siger Ricco Zuschlag.

 

Det er dog ikke i hele landet, at forhandlingsrabatterne er så høje. I modsatte ende af skalane hersker Frederiksværk, Hundested, Jægerspris og Sæby, hvor prisen kun kan pruttes 5 pct. ned. Den gennemsnitslige rabat for hele landet er på 9 pct.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�