Bliver dette verdens dyreste hus? Rygter om pris på 1 mia euro
Er man en hovedrig boligspekulant eller en liebhaver i verdenseliten kan man nu ervherve sig et palæ ud over det sædvanlige. Men der skal graves dybt i lommerne. Rigtig dybt.
Foto: Scanpix
Her på Pleasure.dk kunne vi i sidste uge berette om en vild pris på Europas dyreste hus, det såkaldte Palais Bulles, der ligger lidt uden for Cannes. Men nu tyder meget på, at en ny ejendom snart vil overtage titlen som ikke blot Europas, men verdens dyreste hus.

Den sydfranske riviera må have en nærmest magisk tiltrækning på velhavende bolig-shoppere, for vi skal ikke længere end godt 40 km op ad kysten fra Cannes, for at finde det palæ som sandsynligvis kan bryste sig af titlen som verdens dyreste ejendom inden længe.

"Ejendommen har siden 1924 været i Marnier-familiens ejerskab, men blev sammen med resten af familieforetagendet, Grand Marnier, solgt til italienske Campari i juni måned"

Det er den franske avis, Nice Matin, som har afsløret den formodede udbudspris – og den er ikke for sarte sjæle.

1 mia. euro, eller hvad der svarer til knap 7,5 mia. kr. Det er den formodede udbudspris på palæet, Les Cedres, der ligger i hjertet af den lille halvø, Cap Ferrat på den franske Cote dAzur.

 
Palæet Les Cedres ligger midt på halvøen Cap Ferrat på den franske riviera. Naboerne er bl.a. Microsoft-stifter, Paul Allen og komponisten, Andrew Lloyd Webber.

Palæet er opført i 1830, og har bl.a. tjent som residens for den belgiske Kong Leopold 2., ligesom adskillige af verdens ypperste berømtheder som bl.a. Winston Churchill, Charlie Chaplin og Elisabeth Taylor har ferieret på matriklen.

 Huset, der bl.a. tæller ti soveværelser, en gildesal og en vinterhave, ligger på en 14 hektar grund. Og er Middelhavet for køligt, kan man tage en dukkert i havens 50 meter lange swimmingpool på de varme franske sommerdage.

Ejendommen har siden 1924 været i Marnier-familiens ejerskab, men blev sammen med resten af familieforetagendet, Grand Marnier, solgt til italienske Campari i juni måned.

 
Der er ingen tvivl om palæets proveniens.

Som ofte set med ejendomme i den absolut øverste prisklasse, bliver der sandsynligvis tale om et skuffesalg, og det burde ikke være svært at finde en køber på trods af det astronomiske prisskilt.

Camparis adm. direktør Bob Kunze-Concewitz har sagt til nyhedsmediet, Bloomberg, at der allerede har været interesse fra potentielle købere fra Mellemøsten og Nordamerika.

I samme omgang afslørede han, at gevinsten for salget af det franske pragtpalæ vil blive delt med Camparis aktionærer. Og bliver huset solgt til prisen, ser Campari ud til at tjene en pæn mønt.

Campari erhvervede Grand Marnier for godt 670 mio. euro i juni. De penge kan selskabet mere end rigeligt få hjem med salget af den franske luksusejendom alene, hvis den forventede pris viser sig at holde.

  

Andre læser dette lige nu

Asger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Læs seneste udgaver

�