Radiometer-milliardær køber Danmarks dyreste villa
65.000.000 kr. Så meget måtte der lægges på bordet for denne villa ud til Øresund. Ejendommen blev solgt i august af ejendomsmægler Kristian Lützau.
Foto: Kristian Lützau (collage af Børsen)
Bolig Af
Den stenrige Radiometer-milliardær Johan Schrøder har købt IT-rigmanden Peter Warnøes hus til et rekordhøjt beløb, der gør det til årets dyreste villahandel i Danmark og den fjerdedyreste i Danmarkshistorien.

Det skriver Boliga.

 Tinglysningen viser nemlig nu, at køberen af en liebhavervilla på Taarbæk Strandvej i Klampenborg, er den stenrige erhvervsmand Johan Schrøder og hans kone. Købsprisen står noteret til 65 mio. kr. og handlen er gået igennem med ejendomsmægler Kristian Lützaus mellemværende.

Johan Schrøder kan dermed ud over at være ejer af Danmarks dyreste hus bryste sig af at være civilingeniør, erhvervsmand og godsejer.

 
Johan Schrøder var i 2015 god for 2,129 mia. kr. ifølge Forbes. Den 73-årige civilingeniør Johan Schrøder blev i 2004 milliardær, da han solgte familievirksomheden Radiometer til den amerikanske Danaher-koncern for 1,5 mia. kr. Han var i tre årtier selv topchef i virksomheden, der udvikler og sælger blodgasmålere på verdensplan. Han valgte at sælge virksomheden, fordi han ikke ønskede, at den skulle gå i arv til nogen af hans seks børn.

Han er tidligere ejer af virksomheden Radiometer, der blev grundlagt af hans far.

Han har også stiftet kapitalfonden Axcel som smed en formue i brands som smykkefirmaet Pandora og tøjmærket Noa Noa.
 
Ejendommen byder på de 2251 m2 på 10 værelser og en fitness/spa-afdeling med blandt andet jacuzzi og sauna og udsigt og egen badebro til bølgerne i til Øresund.

I dag har firmaet blandt andet investeringer i IT-firmaet Conscia og LESSOR-gruppen, der leverer løn- og personalesystemer til virksomheder, skriver Boliga.

Boligen blev oprindeligt sat til salg tilbage i 2011 til 77,9 mio. kr., så den er handlet med et samlet afslag på næsten 13 mio. kr.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�