Cirkus Remee og det nye fest-palads
Man afleverer både Janteloven og overtøjet i garderoben, når man besøger Remees nu re-designede natklub i det gamle fest-tempel i Nørregade. Anders, der har designet natklubben, og Remee sover ikke meget i disse travle tider.
Foto: Bjørn Bertheussen
Design Af
Tag Københavns største legebarn, en skrottet jantelov og et gyldent strejf af 30'ernes New York. Så har du en håndfuld af ingredienserne i version 2.0 af natklubben Zen - Remees nyindrettede festpalads.

På knap to uger i januar har den københavnske natklub fået en makeover, der skal cementere brandet Zen som fast top-eksklusiv weekendlegeplads for cremen af danske og internationale festfolk. Oceaner af inderlig lir og love svirrer i luften, når drengene fortæller om deres nye festpalads "Du går ind i en drøm. I en film. Det er ligesom at gå i Disneyland for voksne," lyder det fra en storsmilende Remee.

I dagene efter festen 'tag'er man hinanden på Facebook, hvor Zens fest-fotografer offentliggør aftenens bedste skud.

Den 37-årige X Factor-prins, musikproducent og natklubejer kunne for ganske få dage siden slå dørene op til en ny æra i Zens historie og invitere medlemmerne indenfor i et mekka af spritnye detaljer fra gulv til loft.

En forvandling, der har været på den energiske indehavers indre tegnebræt en rum tid, og som langt om længe kan give klubbens originale feststemning lige præcis de rammer, den fortjener.

Sofaerne på Zen er udformet som blomster, der folder sig ud, og skabt i det samme stof, som bruges til polstring af Svanen og Ægget.

"Gennem de sidste par år har vi opbygget nogle fuldstændige vanvittige fester på Zen, som har villet noget, det gamle rum ikke kunne levere," forklarer Remee. I samarbejde med designer Anders Busk Faarborg og byggeleder Anders Kofod har han og klubbens øvrige ejere – Adam Falbert og Bo Sandby – pustet nyt liv i de legendariske lokaler, der indtil 1995 husede den anerkendte jazzklub Montmartre. De har nu sat scenen for det, Remee selv betegner som "et burlesk natklub-cirkus, hvor alt kan ske". Håndskårne medlemskort i messing, guldstykker i vandflaskerne og privat stylist til de i forvejen labre damer kalder på en lille, løftet Jante-pegefinger "Med den nye indretning er det musikalske og visuelle blevet konceptualiseret – som et teaterstykke med en start, midte og slutningen," forklarer han og leverer en malerisk beskrivelse af, hvordan samtlige klubfester på rituel vis bliver indledt med blackout, count down og tæpper, der glider til side.

"Det har handlet meget om at skabe nogle trygge, kommunikative rammer at feste i – jo mere trygge folk er ved rammerne, jo mere kan du få dem til at slippe sig selv fri," lyder det fra den erfarne storbydreng.

Læs også: Starletten der tog Danmark med storm

Zen har lykkes med at skabe et festmiljø, hvor en god køns- og aldersfordeling på dansegulvet, et højt forbrug i baren og en stor andel udenlandske gæster giver en 'udansk' kluboplevelse.

Klubscenens Noma er der på et tidspunkt blevet sagt. Og med det mener de unge herrer, at der igennem hele projektet er tænkt over enhver minutiøs detalje i bestræbelsen på at nå frem til den ultimative helhed. Vi snakker ikke jævne kompromiser og lette løsninger. Tværtimod.

Den nye klub er et resultat af en syv måneder lang proces, der har inkluderet alt fra opbygning af moduler i afsides lagerlokaler til specialdesign af lamper med klub-logo og detaljerede overvejelser om gulvlys og loftskygger. Det hele med en (på papiret umulig) kulminerende 12-dages forvandling af lokalerne i Nørregade.

Processen har ifølge klub-teamet været sprængfyldt af tillid, spændte søvnløse nætter og kernekræfter fra alle kanter. Men heller ikke uden udfordringer.

Omkranset af metalliske bederuller med Remees tre e'er indgraveret bliver VIP-gæsterne ledt ind i natklub-universet.

"Problemet med indretning af barer og natklubber er tit, at håndværkere og designere ikke har en forståelse for, at det er steder, hvor der kommer 400-500 mennesker om ugen i 4-6 timer ad gangen og smadrer løs," forklarer Adam Falbert. De private borde, hvor 80-90 procent af Zens salg foregår, er bestemt ikke ligegyldige Logistik og design skal gå hånd og hånd, og netop den opgave er lykkedes med Anders Busk Faarborg ved roret. Som indledning til samarbejdet har den unge designer nærstuderet klubben og den ånd, der gennemsyrer stedet, og skabt sig et billede af, hvordan jetsettet fester, når en inkarneret party-dreng og musikalsk entreprenør som Remee er drivkraften i herlighederne.

"Zen rummer en stemning, der er mere intim, end hvis man høvler igennem hele Vesterbro – det er nærmest som en privat fest," forklarer Anders Busk Faarborg og beskriver, hvordan nostalgiske tilbageblik til en svunden bar- og klubkultur har tilført projektet en karakter, der ikke ligner de typiske tendenser på den danske nattelivsscene.

De nyopsatte skærme er med til at give det 30'er-inspirerede interiør en moderne kontrast. New York Skyline som tapet.

"Det, som jeg synes vi har ramt lige i røven, er, at vi er gået tilbage i tiden – vi har tilstræbt at skabe et rum, hvor vi trækker på nogle ældre referencer – blandt andet ved at trække de oprindelige Montmartre-lofter frem – og kombinere det med nogle enkle, moderne indslag, som for eksempel skærme og lys i gulvet. Netop den kombination er med til at gøre, at stedet kan spænde rigtig bredt," fortæller Anders Busk Faarborg, der har stået for valget og udformningen af samtlige interiørdele.

På det længe ventede sekund, hvor DJ'en lader beatet kulminere, kastes konfettien.

Remee supplerer: "Vi vil gerne give gæsterne følelsen af, at det er sted, der kunnet have eksisteret i hundrede år, men som samtidig har moderne, teknologiske elementer, der får det til at være friskt og nyt." Der er dømt fri leg i alle afkroge – fra stripperstang til mikrofonstativ Det handler om at give rummet mulighed for at favne det brede publikum – lige fra den18-årige stramme tøs til den garvede rockmusiker og business-fyren – og den unikke, 'private' stemning ned til mindste detalje. Her er de dyre, private borde, hvor 80-90 procent af Zens salg foregår, bestemt ikke ligegyldige.

Læs også: Sassie - Fra model til modebranchens top

Solide brands som Don Pérignon og Carlsberg har været på banen i forbindelse med istandsættelsen – sponsorater af den slags hører til sjældenhederne.

"Stedet er blevet lidt ligesom en fed restaurant – selvom du sidder i hjørnet, får du en særlig oplevelse. Det er det, der har været en af de bærende tanker – at optimere rummet, så alle borde har en særlig kvalitet og giver gæsterne en unik oplevelse," forklarer Anders Busk Faarborg.

Og skulle man få lyst til at svinge stiletterne, når den første champagne har lagt sig, og konfettibomberne har lydt, er bordene også anvendelige. Der er dømt fri leg i alle afkroge – fra stripperstang til mikrofonstativ.

Man er i det hele taget ikke i tvivl om de oceaner af inderlig lir og love, der svirrer i luften, når drengene fortæller om deres nye festpalads. Og et kort øjeblik er det nærmest umuligt at krybe uden om tanken om den fælt lurende jantelov.

Læs også: Alkoholisk fix for en hel generation

En magnumflaske champagne til et femcifret beløb bæres under pomp og pragt gennem dansegulvet og ned til det private bord. På Zen er det ok at vise alt og alle, at man har penge. Især hvis man giver et glas - og i det hele taget 'giver den gas'.

Håndskårne medlemskort i messing, guldstykker i vandflaskerne og privat stylist til de i forvejen labre damer kalder på en lille, løftet Jante-pegefinger. Spørger man bagmændene, er de dog kun stolte af at være mønsterbrydere.

"De mennesker, der anser sig selv som creditable, er tit de mest fordomsfulde. Det, jeg elsker allermest ved det her sted, det er, at jeg med garanti kan tage dem i hånden og omvende deres forhold til og syn på klubben," fortæller Remee. Cirkusdirektør Remee har rejst sit telt med manér Forestillingen om New York skyline, der lyser op på skærmen over de nypolstrede sofaer, Frank Sinatras fremtoning i højtalerne og berusende bobler i glasset, gør det ikke svært at tro på manden.

Cirkusdirektør Remee har rejst sit telt med manér. Med hans egne ord: "Hvorfor skal man være her, hvis man ikke brænder for at gøre det allerbedste med de ting, man har i hænderne?"

Skal du varmes op før du skal på klub? Så læs om en af disse Fire fremragende københavner-barer
.

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display