Velbekomme! Ur lavet af ost koster knap 7,5 mio kr
Den god nok. Der er tale om et ur lavet af ost.
Foto: PR-foto
Den lille uafhængige schweiziske urproduent H. Moser & Cie, er ikke bange for at provokere. Forrige år tog de strøm på Apple med en ekstremt dyr, mekanisk og særdeles usmart parodi på Apple Watch, og nu kommer der igen stikpiller fra den lille urbygger.

H. Moser & Cie har netop lanceret et ur med navnet Swiss Mad Watch, hvis urkasse er lavet af ægte schweizer-ost. Ja, du læste rigtigt. Og både prisen og urets budskab er i den helt kradse kategori."Uret er ment som et statement mod en branche, som H. Moser & Cie mener, er ude i en glidebane"


For et par uger siden meddelte H. Moser & Cie, at man ville stoppe med at bruge betegnelsen "Swiss Made" på sine ure da man følte, at kravene til udmærkelsen var så slappe, at de reelt var uden betydning.

Se præsentationen af Swiss Mad Watch her.
Samtidig annoncerede man også, at man inden længe ville løfte sløret for det mest schweiziske ur, der nogensinde er blevet produceret. Og det er altså det netop afslørede Swiss Mad Watch.

Urets skive er fumé-dekoreret, og de hvide indeks skal vække minder om det schweiziske flag. Værket er et in-house værk med manuelt optræk og tre dages gangreserve, men det er kassen på 42 mm, der gør, at man som ur-entusiast enten taber pusten eller trækker på smilebåndet. Den er nemlig lavet af schweizisk ost!

Ved at blande ost med polymer er det lykkedes at lave en blanding, som er kraftig nok til at kunne fungere som urkasse. Og rent visuelt fungerer den elfenbenslignende kasse overraskende nok glimrende.

Ment som et statement

Uret er ment som et statement mod en branche, som H. Moser & Cie mener er ude i en glidebane med slækkede produktionskrav og priser uden for proportion. Og netop derfor er den ublu høje pris på The Swiss Mad Watch heller ikke overraskende.

Den lyder på 1,081.291 CHF og er taget direkte fra datoen for Schweiz grundlæggelse den 1. august 1291. Omregnet til danske kr. bliver prisen knap 7,5 mio. kr. Overskuddet for salget af oste-uret går til at oprette en fond, som skal støtte de små uafhængige schweiziske urproducenters leverandører mod outsourcing.

Uret produceres kun i ét eksemplar så du skal være hurtig, hvis du skal nå at nappe uret før en dedikeret ursamler (eller ostehandler) kommer dig i forkøbet.

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display