Zen-golf er vejen til lavere handikap
Zen-golf kombinerer meditation med teknisk golftræning. Zen betyder koncentration, og det præcis hvad det handler om for David Poke, Asger F. Knudsen og Daphne Hille.
Zen-golf er navnet på en ny træningsmetode, som sidestiller meditation og mental træning med teknisk træning.

Det er en meget udbredt opfattelse blandt almindelige golfspillere, at mentaltræning er noget for eliten, de professionelle og de meget ambitiøse. Alt sammen naturligvis med det formål at skabe større glæde ved golfspillet og få et lavere handicap Helt sådan behøver det dog ikke at være, for mentaltræning ud fra principperne i zen-golf er ikke kun målrettet de dygtigste golfspillere, men har til formål, at få glæden ved golf til at gro i den enkelte.

Zen-golf? Lyder det ikke som noget østerlandsk hokus-pokus? Jo, det gør det, og zen-golf er da også baseret på at opnå en indre ro gennem meditation. En ro og et mentalt overskud, som gør dig i stand til at synkronisere hjerne og krop, fokusere på det enkelte golfslag og lægge bekymringer og stress bag dig. Alt sammen naturligvis med det formål at skabe større glæde ved golfspillet og få et lavere handicap.

Læs også:
Sprudlende og pragtfuld golf i Normandiet
Fantastisk golf i Tjekkiet
Mallorcas Mr Golf

Bag zen-golf står Asger F. Knudsen, der er leder af firmaet Zen Mind og fortrinsvis underviser erhvervsledere i zenfilosofien. Han har slået sig sammen med golftrænerparret Daphne Hille og David Poke i Ledreborg Palace Golf om at afholde særlige kurser i zen-golf.

»Ved at bruge meditation lærer man at være til stede i nuet og acceptere tingene, som de er. Mange af de fejl, man begår på golfbanen, er udtryk for en angst, som straks sender signaler til hjernen om tvivl. Ved at lære at rense ud i de ubearbejdede oplevelser, der hober sig op i ens bevidsthed, gennem meditation, lærer man at skærpe sin koncentration omkring golfspillet,« siger Asger F. Knudsen.

Vær til stede i nuet

»Tidligere har vi talt meget om at »tænde og slukke« for koncentrationen ude på banen,« siger David Poke, »men når man først har lært zen-golf, er man hele tiden i nuet og behøver ikke at »tænde og slukke.« Og man kan samtidig nyde naturen, vejret, det gode selskab og golfspillet som helhed.« Resultaterne fra de første træningshold i zen-golf viser, at der bestemt ikke er tale om hokus-pokus »Vi har oplevet nye golfere, som slet ikke har lagt mærke til omgivelserne ude på banen, fordi de har været så fokuserede på at gøre tingene rigtigt,« supplerer Daphne Hille. »Men ved at være til stede i nuet giver man slip på den anspændthed og får en langt bedre golfoplevelse. Samtidig ser vi også, at eleverne lærer de tekniske detaljer langt hurtigere, fordi de lærer at være interesseret i processen frem for i resultatet,« siger hun.

Meditation øger indlæring

Resultaterne fra de første træningshold i zen-golf viser, at der bestemt ikke er tale om hokus-pokus. Eleverne har opnået det de ønskede omkring deres golf, men meditationen og evnen til at fokusere i nuet har de også kunne bruge i deres arbejde og i privatlivet, hvilket er en stor bonus ved zen-golf. Ved at være til stede i nuet giver man slip på den anspændthed og får en langt bedre golfoplevelse Et kursus i zen-golf koster 3750 kr. og strækker sig over fem lektioner a hver tre timers varighed. De første to lektioner er ren mentaltræning med meditation, teori og praksis. Det er vigtigt, at eleverne lærer at meditere og undervejs i forløbet mediterer et par gange i løbet af dagen. De tre sidste lektioner kombinerer teknisk træning med den meditative praksis.

Eleverne vil opleve at være helt klar i hovedet, når de skal have lektioner, være i stand til at fokusere på processen og derved lære meget bedre og hurtigere.

Overføres til golfbanen

Den tekniske træning er inddelt i tre faser; på puttinggreen, på træningsbanen og endelig det, som David Poke kalder »Take it to the course,« altså at bringe det man har lært, mentalt såvel som teknisk, med sig ud på golfbanen.

Det næste kursus i zen-golf begynder søndag 10. oktober og kører de fire følgende søndage på Ledreborg Palace Golf.

Læs også:
Gemytlighed og luksus i Alperne
Regelnørd på fuldtid
Luksus golf- og hotelferie midt i København

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�