Mille Dinesen: En stolt drenge-pige
37-årige Mille Dinesen er mest kendt for sin hovedrolle som Nynne i tv-serien af samme navn. Fra næste uge spiller hun skolelæreren Rita i endnu en tv-serie. Rita er konfliktsøgende og har kant, hvilket Mille Dinesen sagtens kan identificere sig med, da h
Mille Dinesen åbner døren et par minutter efter, jeg har banket på – jeg er også lidt tidlig på den. Så svært var det alligevel ikke at finde Brumleby, det lille aflukkede fællesskab midt på Østerbro i København.

Her er hamrende idyllisk, og det bliver ikke mindre fredfyldt, da vi kommer ind i skuespillerens hjem på første sal. De hvide vægge emmer af ro, orden og minimalistisk indretning. Min største drøm er at blive ved med at leve det gode liv, og blive ved med at udfordre mig selv Mille Dinesen kom sent hjem i går, så hun skal netop til at spise sin morgenmad bestående af æg, rød peber og tahin, da vi begynder interviewet.Hun har ultrastramme grå bukser på, en hvid bluse og sort læderjakke. Håret bliver skødesløst klynget op i en knold. Hun ser godt ud. Rigtig godt ud. Skuespilleren fylder 38 i næste måned, men det er kun hendes CV og ord, der vidner om det. Kroppen er i form som en 19-årig gymnast.

Mille Dinesen er aktuel i tv-serien "Rita", som også er navnet på hovedpersonen. Rita er en attraktiv kvinde, folkeskolelærer og enlig mor til tre.

Læs også: Lakridskongen der blev hurtigt voksen

Rollen er forfriskende og udfordrende for Mille Dinesen, da den politisk ukorrekte, konfliktsøgende og barnlige Rita er meget langt fra den komiske Nynne, som Dinesen er blevet så kendt på. Og skuespilleren kan sagtens se sider af sig selv i Rita.

"Jeg har aldrig været en pige-pige, jeg har altid været lidt en drenge-pige. Så jeg synes, det var skønt at skulle spille Rita, for hun har den der uforudsigelige, utilpassede og konfliktsøgende side, der kommer ud som en form for maskulinitet. Hun har kant, og den maskulinitet har jeg helt klart en del af i mig. Jeg bliver aldrig en, der sidder og fniser og er enormt piget," fortæller Mille Dinesen.

Anden side af paletten
 
Rollen har givet hende mulighed for at bruge en anden side af paletten som skuespiller, og det har været tiltrængt. Danmarks befolkning har nemlig i så høj grad taget Nynne til sig, at Mille Dinesen er blevet fuldstændigt identificeret med hende."Hvis jeg nu havde spillet en polsk narkoluder, og serien var blevet lige så stor, så havde folk jo ikke sagt, der er Nynne, når de så mig på gaden, for de vidste godt, at jeg ikke var en polsk narkoluder. Men fordi Nynne-karakteren umiddelbart godt kunne være mig for dem, der ikke kender mig – kvinde i 30'erne, bor i København osv., så var det enormt nemt for folk at sammenstille mig med hende," forklarer hun.

Hun understreger dog, at hun var meget glad for at spille Nynne. Det var en fed tid, og nu er det en anden fed tid. Da Mille Dinesen i 2004 blev færdiguddannet som skuespiller, havde hun allerede fået rollen som Nynne, og derefter har der ikke været meget tid til at kede sig. Med roller i både teater, film og tv – nu som Rita – har hun fortsat udviklet sig inden for sit fag.

Læs også: Milliardær er Mr. OL

Succesen på arbejdsfronten er kommet ved hårdt arbejde, kontrol og ambition. Til spørgsmålet om, hvorvidt hun har brug for kontrol i sit liv, tøver hun da heller ikke.

"Helt vildt! Jeg er en kæmpe kontrolfreak!"

Er det fordi, du er rodet indeni?

"Ja, det tror jeg. Hvis jeg skal sidde og arbejde, og jeg ved, at soveværelset ligner et bombet lokum, så er jeg nødt til lige at få det ryddet op, for ellers kan jeg ikke koncentrere mig. Jeg er en kontrolfreak, men det har også noget at gøre med det positive i det – at jeg er meget ambitiøs. Jeg kan jo også godt mærke, at fordi jeg har den kontrol og godt kan lide at have styr på tingene, får jeg udrettet noget i mit liv. Jeg sætter mig nogle mål for, og så får jeg dem altså gennemført," fortæller hun ærligt.Hun er født i Brumbleby, og lige rundt om hjørnet bor både mor og søster. Mille Dinesen fortæller, at hun har brug for trygheden, som Brumlebys omgivelser giver hende, da jobbet altid kræver den maksimale udfordring og fleksibilitet.

Privatfronten

Det er ærlige svar, der kommer over Mille Dinesens læber, og hun lægger ikke skjul på, at selvom hun har opnået meget på karrierefronten, så er det ikke gået, som hun ønskede på privatfronten. For lidt over to måneder siden brød hun og kæresten igennem fem år med hinanden. På trods af, at de to enormt godt kan lide hinanden, fandt de det svært at være sammen. Jeg er en kontrolfreak, men det har også noget at gøre med, at jeg er meget ambitiøs  "Sådan er det jo bare nogle gange. Man kan godt elske et andet menneske uden at skulle være sammen med det. Jeg tror nok, jeg har det meget godt. Det er jo nyt, så selvfølgelig skal jeg stadig lige vænne mig til det. Og det er da svært ind imellem; jeg føler mig ensom nogle gange. Men det skal nok gå, det er jeg ikke i tvivl om."

Skuespilleren medgiver, at hun ikke nødvendigvis er den nemmeste person i verden at bo sammen med.

"Jeg er meget stædig på den måde, at i praktiske sager er jeg så overbevist om, at hvis vi nu gør det på min måde, så er det simpelthen den rigtige," griner hun.

Læs også: Fra godsejersøn til modekonge

"Der er jeg altså vildt stædig. Der har jeg enormt svært ved ligesom at træde tilbage og sige, nu må du respektere, at der står et andet menneske, som ikke tænker, som du gør. Som tænker på en anden måde, og måske skulle du bare sige – så gør vi det," griner hun.

Kan og vil selv
 
I det hele taget både kan og vil Mille Dinesen selv. Hun kan selv hænge sine hylder op og selv tjene sine penge, og derfor kan det måske også være svært at finde sin plads som hendes mand. Men at hun vil vige den plads for den rigtige mand, er hun ikke i tvivl om. Jeg sætter mig nogle mål for, og så får jeg dem altså gennemført Hvordan? Vil du så tabe skruerne og sige, at det kan du altså ikke finde ud af?

"Prøv at høre her. Vi lever i 2012, kvinder er blevet selvstændige, de er i den grad på arbejdsmarkedet, kvinder bor alene. Vi behøver dem (mænd, red.) jo ikke. Altså – helt sådan livsnødvendigt – vi behøver dem jo ikke. Vi vil ikke have, at de skal være de der macho-mænd, der ordner alt, for det kan vi faktisk godt selv. De kan også godt tage at hjælpe lidt til på hjemmefronten og gå på barsel, for nu skal mor ud at gøre karriere. Når de så går med til det og bliver tæmmede, går rundt med forklæde og kører med barnevogn op og ned ad Østerbrogade, så vil vi ikke have dem mere."Skal man være meget mand for at være mand nok til dig?


"Ja det tror jeg. Men det er jo også noget typemæssigt. De skal fylde lidt, ik'? På en måde. Eller på mange måder. Ja det skal han," griner hun.

Mille Dinesen nærmer sig med hastige skridt 38 år – en tid hvor mange kvinder er blevet mødre. Hun er da heller ikke i tvivl om, at hun vil sætte børn i verden.

Vil have børn
 
"Jamen det skal jeg da, og jeg glæder mig til det. Nu er det selvfølgelig lidt ærgerligt, jeg så ikke har en kæreste mere," siger hun med et grin. jeg er sgu ikke så bange for, at det der familieforetagende bliver på en lidt alternativ måde "Men jeg er sgu ikke så bange for, at det der familieforetagende bliver på en lidt alternativ måde."

Skal det forstås sådan, at det ikke gør noget, hvis du får et barn med en, du ikke skal være sammen med resten af dit liv?

"Jeg er i hvert fald ikke bange for den tanke. Det er ikke sådan, at jeg tænker – nå men så får jeg ikke noget barn. Jeg tror bare ikke på, at det (kernefamilien, red.) nødvendigvis er bedre eller den eneste mulighed," siger hun.

Lykken er
 
Selvom Mille Dinesen endnu ikke har realiseret drømmen om mand og barn i privatlivet, virker hun meget bevidst om, hvad der skal til for at gøre hende lykkelig. Hendes største drøm er da heller ikke en overfladisk jordomrejse eller at blive ejer af en Porsche."Min største drøm er at blive ved med at leve et godt liv, gøre de ting, jeg gør, og blive ved med at udfordre mig selv. Ikke gå i stå – blive ved med at springe ud fra timetervippen. Blive ved med at turde. For jeg kan mærke, at det er det, der holder mig i live. At jeg udfordrer mig selv," siger Mille Dinesen og kan ikke vente på, at hendes politisk ukorrekte, konfliktsøgende og barnlige Rita bliver udfordret på TV2 hver torsdag. mani@borsen.dk

Læs også:
Milliardær på at være Hardcore & Hippie
Kronprinsessens Grå Eminence
Ubestridt konge af den danske auktionsverden

.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display
�