Pleasure Tester: Gummistøvle-dronningen åbner spa
Designeren og iværksætteren Ilse Jacobsens nye spa i Hornbæk åbner i denne uge, og Pleasures Maria Kentorp fik den første behandling.
Foto: PR-foto og Maria Kentorp
Fri Af
Her er idyllisk i Hornbæk, selv i regnvejr, selv i november, men her er dødt. Indtil man når om på A. R. Friisvej 16, der snart retteligt burde hedde Ilse Jacobsen Vej.

Den 52-årige designer, der har bygget sit modeimperium oven på sine populære gummistøvler, har ikke mindre end fem butikker på vejen, der leder ned til stranden, og efter tre års planlægning har hun altså også et spa og en café, Kurbadet by Ilse Jacobsen.

"Her er ikke sindrige ritualer med detoxjuicer og duftmarkeringer i det tredje øje. I stedet er vægten lagt på den personlige kontakt i øjenhøjde"


800 kvadratmeter nybygget wellness til en investering på omkring 30 mio. kr., der skal forvandle Hornbæk fra soveby til voveby.

 "Jeg tror, man skal turde noget. Alle fra branchen siger, at det ikke kan løbe rundt om vinteren heroppe, men hvis alle bliver ved med at sige det, bliver det jo også sådan," siger Ilse Jacobsen, der har et øje på alt, også i dag, og lige pakker et par sandfarvede hårtørrere ud til de første gæster i omklædningsrummet.

 
Hele universet fra fliser til møbler og badetøfler er holdt i forskellige nuancer af farven sand. Og rundt omkring står kunstværker, Ilse Jacobsen har samlet gennem 10 år med sit spa for øje.

Hun er også selv klædt i sandfarvet velour og matcher dermed den gennemgående farvetone på adressen, hvor hendes skarpe sans for den bløde livsstilsæstetik ikke fornægter sig.

 
Ilse Jacobsen har 130 ansatte herunder flere familiemedlemmer. Her er hendes søster, der er blevet daglig leder i Kurbadet by Ilse Jacobsen.

Her er et leben uden lige. Det første hold gigtpatienter har allerede indtaget varmtvandsbassinet, og et ældre par luner sig på de opvarmede hvilestole med udsigt over det, der i løbet af et par døgn skal være udendørs pool med pejs, havemøbler, henslængte fåreskind og smagfulde blomster – fra et af Ilse Jacobsens andre foretagender, Blomsten, længere oppe ad vejen.

 
Der er varme i liggestolene i Wellnessområdet, der også rummer dampbad, varmtvandsbassin og sauna.

Håndværkere bærer de sidste bænke ind og borer de sidste huller, en mand fra Kontra Kaffe installerer et monster af en espressomaskine i cafékøkkenet og en fotograf er i gang med billeder, der skal leveres til det internationale rejsemagasin Departure, der på forhånd har et godt øje til det nye hotspot på Sjællands nordkyst

 Der mangler stadig et loft hist og en liste pist, men behandlingsbriksene står klar i de i alt otte behandlingsrum, så vi kan godt kaste os over spamenuen allerede.

Den er lokal forankret med hints til naturen og miljøet i nord. Massage med muslingeskaller, lermaske med havtorn og sågar en golfmassage med fokus på de muskler, man bruger mest i sporten. Jeg vælger en Ilse Jacobsen Special, der trods alt ikke udføres af førstedamen selv, der holder sig til den overordnede planlægning, men af Susan Wichmand, lægeeksamineret fysiurgisk massør.

 
Kurbadet har i alt otte behandlingsrum, her i kælderen med plads til par eller veninder. Plaiderne er vævet af det blødeste alpacauld.

 Hun er ligesom de andre behandlere – alt fra fysioterapeuter, fodplejere og -terapeuter, diætister til massører, hudplejespecialister og en personlig træner – ikke ansat på stedet, men er selvstændige, der lejer sig ind i faciliteterne og har egne klinikker andre steder også.

Når jeg ser bort fra charmen ved håndværkerne uden for døren og loftslyset, der endnu ikke har lært at dæmpe sig, var det en udmærket massage på i alt 90 minutter. Den begyndte med en blid peeling og en opstrammende lermaske med havtorn, der rev godt i huden, mens Susan Wichmand nulrede ansigtet med massageolie med pebermynte og eukalyptus.

 
Ilse Jacobsen har udviklet sine egne skønhedsprodukter, Ilse by Ilse Jacobsen. Her bl.a. Rosemary Shea Butter Exfoliating Scrub og Collagen Moisturising Clay Mask.

Alle produkter er fra Ilse Jacobsens nye produktserie Ilse by Ilse Jacobsen, som hun har brugt to år og "flere millioner kroner" på at udvikle, og som også er på vej ud i nogle af de mange butikker i de 23 lande, hendes tøj findes i.

Kropsmasken vasker man af i rummets tilhørende bruseniche, før krop, hænder og fødder får turen med fuld massage – og massøren skruer gerne op for intensiteten på forespørgsel.

Her er ikke mange indviklede programpunkter, heller ikke sindrige åbnings og afslutningsritualer med detoxjuicer og duftmarkeringer i det tredje øje. I stedet er vægten lagt på den personlige kontakt i øjenhøjde – eller kropshøjde. Mere uforstillet venlighed end Hornbæks forhenværende så snobbede rygte.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�