Skaber international dødsrute på dansk slot
Det nye forhindringsløb Reborn Raw er en ekstrem fysisk og psykisk prøvelse, hvor deltagerne skal forcere 24 angstprovokerende forhindringer.
Klaustrofobiske kloakrør, stødfremkaldende ledninger og fem meter høje vægge der skal forceres.

De højdeskræksyge må nok se med fra sidelinjen, når det nye militærinspirerede ekstrem-forhindringsløb Reborn Raw bliver afholdt lørdag d. 6 september ved Ledreborg Slot uden for Roskilde.

 Bag ekstremløbet, som bliver det første i en større international løbsserie, står den erfarne erhvervsmand Johnny Mortensen og den tidligere olympiske roer fra Guldfireren, Victor Feddersen.

Ambitionen? At lave verdens hårdeste forhindringsløb.

"Vi har jægersoldater tilknyttet, fordi de har en stor viden om, hvad der skal til af elementer for at presse folk"

"Vi har en tro på, at det vi laver er verdens hårdeste forhindringsløb. Vi har lagt det første løb på Ledreborg, som er i kuperet terræn. Vi har gjort forhindringerne anderledes ved at lave dem højere, vildere og større. Så der skal en vis del mod til," siger Victor Feddersen, da Pleasure.dk møder ham i Indre København.

 
"Prison Escape" hedder forhindringen, hvor der er sat et net oven på vandet, som kun giver deltagerne meget lidt plads til at trække vejret, mens de skal klare sig igennem vandet.


Jægersoldater med på råd

Deltagerne kan vælge mellem to distancer: 18-20 km for dem, der søger den ultimative udfordring, og en distance på 8-10 km for dem, der vil starte med at prøve konceptet af. Man kan enten stille op individuelt eller i hold.

 Forudsætninger? En solid grundform, fysisk styrke og en portion mod.

"Vi går efter mange af de samme personer, som dyrker maraton og triatlon. Men jeg vil mene, at der er en stor forskel på at gøre sig klar til en ironman og ét af vores løb. Du kan gennemføre vores med en mindre god form. Med et glimt i øjet plejer jeg at sige, at man jo løber mindre end en kilometer ad gangen, før der kommer en pause (forhindring, red.)," siger Victor Feddersen.

Løbet består af 24 forhindringer, der vil sende deltagerne ned i et hav af isterninger, gennem mudder og op i højderne. Nogle af forhindringerne er så godt som umulige at klare på egen hånd og vil kræve en hjælpende hånd fra en anden deltager.

 
"WaterCoaster". Deltagerne skal passere tønder ved at dykke under dem i det kolde vand. En af de milde forhindringer.


Victor Feddersen understreger dog, at sikkerheden er i top.

"Det foregår forsvarligt. Det er jo ikke en militærselektionsøvelse, hvor du ender med at komme i Jægerkorpset. Men vi har da jægersoldater tilknyttet, fordi de har en stor viden om, hvad der skal til af elementer for at presse folk."

Han fortæller samtidig, at deltagerne kan vælge at springe forhindringer over.

"Du bliver ikke straffet for det. Det er din egen kamp med dig selv. Vi lægger meget op til, at man også deltager som hold, og så må man jo tale om det som hold."

 
At løbe i vand er ekstremt udmattende. Hvilket feltet vil finde ud af på "døds"-ruten på Ledreborg Slot.


Bølge fra USA

De ekstreme forhindringsløb er opstået i USA, hvor sporten har vundet stor popularitet inden for de seneste år. Det forventes, at der i løbet af 2014 vil være afholdt 300 løb globalt med fem millioner deltagere fra hele verden.

 "Det er den mest eksplosivt stigende sportsgren i USA. Det vil komme ud i resten af Europa. Vi har ikke opfundet en dyb tallerken, men vores ambition er at lave det hårdeste og mest velgennemførte løb i verden," siger Victor Feddersen.

 
Denne forhindring "Fortress Gate" er strømførende. Arrangørerne melder at sikkerheden er i top.


Reborn Raw har planlagt et løb yderligere i 2014 i Frankfurt, og dernæst 10 løb i 2015 rundt om i europæiske storbyer som London, Paris og Rom.

"Det er helt bevidst, at vi prøver at få det til at ligne alt andet end dansk. Ambitionen er, at vi skal ud i verden," siger Victor Feddersen.

  Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�