Er dette den mest ambitiøse natklub i København nogensinde?
Natklubiværksætterne Simon Lennet og Simon Frank har kastet sig ud i deres største satsning nogensinde. 4 mio. kr. er blevet brugt på at opbygge det mangehovedet monster "Chateau Motel"
Lofterne hænger lavt på de patinafyldte træbjælker, der indrammer enhver afkrog på disse labyrintiske etager. Vi er i "kaninhullet," og det er som om, man kan fornemme tågen, dampen og varmen over sig, allerede inden festen er begyndt.

I dag er det stadig en byggeplads, men allerede om små to uger vil disse fire etager sætte nye standarder for "hvor grumt, galt og ravende smukt det kan være at feste i København," hvis man spørger kreatørerne.


"Vi har om muligt fået et endnu større netværk. Både af gæster fra ind- og udland og samarbejdspartnere og kunstnere. Og ikke mindst en masse indblik i, hvad der skal til for at få succes"Chateau Motel er det mærkeligt modsætningsfyldte navn på Københavns nye natklub, som nattelivsiværksætterne Simon Lennet og Simon Frank udruller i stor stil.

 "Natklubben er uden sammenligning vores største satsning nogensinde," fortæller duoen om de 4 mio. kr., de lægger i ombygningen af denne krogefulde etageejendom på Knabrostræde 3 i København, der bl.a. tidligere har huset bøsseklubben Pan.

 
Simon Lennet (tv.), Mads-Bo Smith (midt) og Simon Frank (th.) er snart klar til at åbne natklubben Chateau Motel. Foto: Mie Hee Christensen

Investeringen er dermed 50 pct. større end den, der blev lagt i VIP-natklubben Sunday, som Simon Frank og Simon Lennet samt medejer, komikeren Casper Christensen, netop har taget livet på. Guldkalven i det københavnske natteliv har okset et mindre tocifret millionoverskud hjem over de seneste år til ejerne, men den "blev gammel og kedelig," og nu er den slagtet.

Farvefuld skare

Målet er nu ikke kun at give én stor perfekt fest for de "selvskabte finansdrenge og jurastuderende med fars kreditkort i Gucci-tasken," men derimod at give et bombardement til en broget, farvefuld skare af mennesker fra alle miljøer, der også tæller "de 21-årige technopiger fra Berlin, der drikker vodka fra flasken."

 "Vi kender alle det at stå til en fest med 30 mennesker af den samme type. Det er energiforladt. Der er ikke nogen at kigge over til, kigge op til og kigge ned til. Man er jo altid nysgerrig," fortæller Simon Lennet.

Men er det ikke en udfordring at få tiltrukket mange forskellige typer på et sted?

"Den sværeste fest at holde er den, hvor de vildeste, sjoveste og hårdeste typer fra alle miljøer kommer sammen om det formål at feste. Det har vi aldrig set før i København," erkender Simon Lennet, som derfor ikke tøver med at hævde, at det er den mest ambitiøse klub, Københavner-natten nogensinde har lagt hus til.

 
Efter planen åbner klubben officielt i weekenden 19/20. august. Foto: Mie Hee Christensen

Konceptet er modigt, for i kaninhullet fører labyrinten gæsten igennem fem klubber i én, hvor man kan krybe sig rundt en hel aften uden at blive opdaget.

Efter man bliver lukket ind bag tunge, røde velourtæpper i indgangen fra strædet, møder man i stueetagen den franske cocktaillounge, hvor en parisisk lysekrone lyser messingen og de røde velourgardiner op i fransk 1900-stil.

 Op ad trappen går man direkte fra fransk dekadence til bodegastemning med raflebægere og fadøl i hanerne. Videre op af snoede trapper rammer man det to etager høje "store" dansegulv, hvor et net med små firkantede huller langs den øvre etage giver gulvet følelsen af at stå midt på en båd. Endelig kan man finde vej til en lyserød lounge med private karaokerum.

På Sunday var Casper Christensen en af ansigterne udadtil, men nu er "dødvægten skåret fri, så ballonskibet kan stige helt til vejrs," som Simon Frank siger med ironisk kækhed om Casper Christensen, der forbliver i ejerkredsen, men træder i baggrunden pga. travlhed med andre projekter.

 
Chateau Motel kommer til at bestå af fem forskellige klubber i én. Foto: Mie Hee Christensen.

"Sandheden er jo at vi aldrig kunne have gjort det her uden Casper. Han har været fuldstændig uvurderlig, både som kreativ sparringspartner, ven og på vores strategiske overvejelser. Nu skal vi så forsøge at stå på egne ben". 

 Ind i partnerkredsen som frontfigur kommer i stedet den langhårede, gennemtatoveret promoter Mads-Bo Smith, som har i sinde at bringe flere gæster fra brokvartererne Nørrebro og Vesterbro med sig, og Jon Vangaard, som er ansvarlig for de to Maitre D's, der som en cheftjener på en restaurant tager imod gæsterne i indgangen.

Det er til gengæld slut med de kontroversielle "pickere" – de smagsdommere, som stod ude foran Himlens Porte og udvalgte, hvem der kunne og ikke kunne komme ind.

 
Der er private karaokerum i kitch lyserød stil. Foto: Mie Hee Christensen.

"Vi vil væk fra pickerbegrebet, da det er så dumt, gammeldags og ekskluderende. En Maitre D er en vært, der byder dig velkommen. Og alle kan som udgangspunkt komme ind," fortæller Simon Lennet.

Fra mørke til lys til kaninhul

Selvom en stor del af erfaringerne fra Sunday er "fordampet totalt i vodkatåger, korsfæstede dværge og køkkenfester med vores ladyboys," så har årene med Sunday styrket Simon Lennet og Simon Frank i troen på egne evner og givet duoen endnu flere strenge at spille på.

"Vi har om muligt fået et endnu større netværk. Både af gæster fra ind- og udland og samarbejdspartnere og kunstnere. Og ikke mindst en masse indblik i, hvad der skal til for at få succes," siger Simon Lennet, hvis årelange partnerskab med Simon Frank for alvor tog fart i 2010 i den sorte kælder på natklubben Simons, som skabte ravage med dværgbarer, live sex shows og afvisninger i døren. I 2013 lukkede de ned for mørket og åbnede for lyset på den hvidklinkede VIP-klub Sunday.

Nu skal duoen så stå sin prøve for tredje gang i kaninhullet på Chateau Motel.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display
�