Undtagelsen" bliver til spillefilm med Sidse Babett Knudsen og Danica Curcic
Stjernecastet i "Undtagelsen". Fra venstre Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin, Jesper W. Nielsen, Danica Curcic og Lene Maria Christensen
Foto: PR-foto: Steen Evald
Bestseller-romanen "Undtagelsen" af Christian Jungersen, der er solgt i mere end 200.000 eksemplarer, bliver til en dansk spillefilm med Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen i hovedrollerne.

Optagelserne går i gang 27. august, og filmen får premiere i efteråret 2019. Det store thriller-brag skal instrueres af Jesper W. Nielsen og produceres af Fridthjof Film.

Da Undtagelsen udkom på Gyldendal i 2004 blev den en øjeblikkelig megasucces med overstrømmende anmeldelser og udsolgte oplag. Bogen er udgivet i 20 lande, bl.a. USA, hvor den fik en fornem anmeldelse i The New York Times. Herhjemme blev den belønnet med De Gyldne Laurbær, og det har kun været et spørgsmål om tid, før den skulle filmatiseres.

Christian Jungersen glæder sig
Jesper W. Nielsen, der også har instrueret "Der kommer en dag" og TV2-serien "Greyzone" skal instruere, mens manuskriptet er forfattet af Christian Torpe, der har været hovedforfatter på TV2's populære komedieserie "Rita" (2012), Bille Augusts prisbelønnede drama "Stille Hjerte" (2014) og senest har arbejdet på den amerikanske tv-serie The Mist. Makkerskabet glæder Christian Jungersen:

"Jeg tror meget på Jesper W. Nielsen og Christian Torpes vision for filmen. De har en stærk fornemmelse for fortællingen og karaktererne, og jeg er meget imponeret af manuskriptet. Det er rart at give slip på sin "baby", når det er så kyndige og talentfulde filmfolk, der skal tage sig af den. Det er derfor med store forventninger at jeg ser frem til at sætte mig i mørket og se den færdige film," siger Jungersen.

Handlingen er nervepirrende
Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje om ondskaben kunne komme fra dem selv.

"Undtagelsen" er en nervepirrende thriller, der skildrer hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund.

Stjerner på rollelisten
Fridthjof Film har  sikret sig en stjernebesætning af kvindelige danske skuespillere til filmen. Som de fire kvinder på kollisionskurs på et NGO-kontor kan publikum glæde sig til at opleve Sidse Babett Knudsen (Anne-Lise), Danica Curcic (Iben), Amanda Collin (Malene) og Lene Maria Christensen (Camilla).

Sidse Babett Knudsen er tilbage på dansk grund efter internationale roller i bl.a. HBOs tv-serie "Westworld" og Dan Brown-filmatiseringen af "Inferno", mens Danica Curcic senest kunne ses i balletdramaet "Darling", tv-serien "The Mis"t og titelrollen i "Jeanne d'Arc" på Republique. Amanda Collin fik sidste jul et forrygende og prisbelønnet gennembrud i titelrollen i Christian Tafdrups "En Frygtelig Kvinde", og Lene Maria Christensen har senest kunnet opleves i bl.a. dramaserien "Arvingerne" på DR1 og som bokseren Jørgen Hansens kone Hanne i dramaet "Den bedste Mand".

Filmens instruktør Jesper W. Nielsen er lykkelig for sit kvindecast og udtaler:
"Jeg kan ikke få armene ned over at skulle arbejde sammen med fire så stærke og talentfulde skuespillerinder i en historie om menneskets mørkeste afkroge. Sammen skal vi dykke ned i et fascinerede kvindeunivers, med ekstremt spændende og komplekse karakterer, der ikke bare lyver overfor hinanden men også overfor sig selv. En uheldig sammenblanding, der giver ondskaben frit spil."

Hvem der skal spille de centrale mandlige roller som kvindernes chef Poul og den karismatiske Afrika-journalist Gunnar afgøres i løbet af den kommende tid, hvorefter det vil blive offentliggjort.
miso@borsen.dk


Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display