Macbook til 30.000 kr. - Skabt til eliten
Apple har genopfundet sin bærbare computer til professionelle; MacBook Pro. Den nye maskine har en skærm med hele fem megapixel, er proppet med utrolig hurtig hardware og har bikiniklare former.
Gadget Af
Det kan godt være, at verden i øjeblikket er fikseret på tablets og smartphones, og måske har den traditionelle computer måtte finde sig i at sidde på bagsædet de sidste par år.

Men mandag aften i San Francisco var det igen den bærbare computer, der var den største stjerne. Den virkelige stjerne i den nye computer er ikke vægten eller tykkelsen, men derimod skærmen Her afslørede Apple nemlig sit bud på den næste generation af bærbare computere. Det skete i forbindelse med firmaets udviklerkonference, der over de sidste par år ellers har fokuseret på apps og forbedringer til iPad og iPhone.

Læs også: Fremtidsskærmen til velhaverne

Apples nye MacBook Pro ligner produktet af en hed romance mellem firmaets tynde og lette MacBook Air og den traditionelle MacBook-computer.

Med en tykkelse på blot 18 millimeter er den 25 procent tyndere end de tidligere MacBook Pro-modeller, og med en kampvægt på 2,02 kilo kan den slæbes med rundt uden at du skal arrangere jævnlige aftaler med din kiropraktor.
Tastaturet er bagbelyst, så du kan bruge maskinen i en mørk flykabine eller lave notater under en præsentation i en mørkelagt konferencesal.

Skærm fra fremtiden

Men den virkelige stjerne i den nye computer er ikke vægten eller tykkelsen, men derimod skærmen. Den er nu udstyret med hele 2880 x 1800 pixel, svarende til fem megapixel. Det skal sammenlignes med opløsningen på dit stuealter, der giver dig 1920 x 1080 pixel .

Ligesom med iPad og iPhone, så kalder Apple den nye skærm for "retina," hvilket er firmaets markedsføringssnak for en skærm, der har så høj opløsning, at du ikke kan skelne de forskellige pixel fra hinanden. Det giver med andre ord et indtryk af rigtig trykkvalitet.
Den nye MacBook Pro er 18 millimeter tynd.

Ifølge Apple er det at omfavne fremtiden også ensbetydende med, at give slip på fortiden. Derfor har den nye MacBook Pro hverken harddisk, dvd-drev eller netværksport. Til gengæld har den indbygget Thunderbolt, USB 3.0, HDMI og hurtigt Wi-Fi og Bluetooth.

"Den nye MacBook med Retina-skærm skubberne grænserne for ydeevne og bærbarhed som ingen anden notebook," sagde Tim Cook, Apples direktør. "Med en fantastisk Retina-skærm, arkitektur baseret på flash og et radikalt tyndt og let design er den nye MacBook Pro den mest avancerede Mac, som vi nogensinde har bygget."

Læs også: TL1 - Spillemaskine til 315.000 kr.Computeren tager en power nap

Ved præsentationen af den nye MacBook Pro fortalte Jonathan Ive, Apples chefdesigner, at maskinen i modsætning til sine primære konkurrenter, ikke er stykket sammen af standardkomponenter, men at Apple derimod har specialudviklet meget af indmaden.

Det inkluderer blandt andet blæserne, der er skruet sådan sammen, at de stort set intet siger, selv når den hurtige indmad kommer på overarbejde. Den nye MacBook Pro har hverken harddisk, dvd-drev eller netværksport Apple lover også op til syv timers batterilevetid, 75 procent mindre genskin i skærmen, og med det kommende OS X Mountain Lion-operativsystem introducerer firmaet funktionen "Power Nap," der lader computeren modtage mails, opdateringer, foretage sikkerhedskopieringer og meget mere mens den er i standby-tilstand.

Selvfølgelig betaler du for, hvad du får... Prisen for den nye MacBook Pro med Retina-skærm starter ved 17.600 kroner, og hvis du vil have topmodellen, så skal du af med 30.100 kroner. Bestiller du fra Apples webside kan du have den i hænderne i løbet af to til tre uger.

Læs også: 23-årigt geni sender musen i graven
.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display
�