Sommerens nyeste smartphones
Nokia ser ud til at fastholde tendensen med de farverige smartphones.
Foto: PR-foto
Travle mobiltelefonproducenter har haft nok at se til hen over sommeren med lancering af en stribe nye smartphone-flagskibe og knapt så kostbare mellemklassemodeller.

Nyt flagskib fra LG

Få måneder efter lanceringen af flagskibstelefonen Optimus G er LG klar med denne efterfølger, G2, som har fået lidt større skærm og lidt kraftigere indmad.

 
LG Optimus G2. Pris: Ukendt

Skærmen på LG G2 er 5,2 tommer, processoren på 2,26 gigahertz, med fire kerner, og den indbyggede hukommelse på 16 eller 32 gigabyte.

LG Optimus G2 kommer på markedet i løbet af efteråret.

Smartphone med taster

Sideløbende med udviklingen af smartphones med store, berøringsfølsomme skærme fortsætter canadiske Blackberry traditionen med avancerede telefoner med fuldt tastatur.

Q10 er navnet på den seneste model, som – ud over et nykonstrueret tastatur – også har berøringsfølsom skærm.

 
Blackberry Q10. Pris. Pris: 5000 kr.

Den redesignede Blackberry 10-platform rummer en stribe funktioner, som skal gøre det lettere og hurtigere at benytte telefonen: Blackberry Hub, som samler alle konversationer ét sted, Blackberry Balance, som adskiller den arbejdsmæssige og den private anvendelse af telefoner, Blackberry Messenger og Blackberry Remember.

Storskærm til småpris

Lumia 625 fra Nokia følger trenden fra en række mobilproducenter om, at nye flagskibsmodeller hurtigt følges op af knapt så potente, men mærkbart lavere prissatte modeller.

 
Nokia Lumia 625. Pris: 2000 kr.

4,7 tommer skærm, dog i en opløsning på bare 800 x 480 pixel, 1,2 gigahertz-processor med dobbeltkerne og 8 gigabyte indbygget hukommelse, som kan udvides med et løst micro-SD-kort.

41 megapixel – nu med Windows
 
Nokia har gjort det før – præsenteret en smartphone med kamera, som, ved hjælp af en meget avanceret teknologi, kan fotografere med en billedopløsning på 41 megapixel.

 
Nokia Lumia 1020. Pris: 5500 kr.

Men i stedet for den da allerede skrottede Symbian-teknologi kommer kameraet nu i friske Windows Phone-klæder, med modelbetegnelsen Lumia 1020. Telefonen kommer til salg i 4. kvartal.

Smartphone til den meget store hånd

Xperia Z Ultra er Sonys bud på en smartphone til den hånd, der bare ikke kan få smartphonen stor nok.

6,4 tommer er bare en halv tomme fra de skærmstørrelser, som ellers betegnes som tablet-pc'er.

 
Sony Xperia Z Ultra. Pris: 6000 kr.

Skærmen er udstyret med Sonys Triluminos-teknologi og kan bruges med en tilfældig blyant eller en særlig pen. Processoren yder 2,2 gigahertz i fire kerner.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�