Biltyveri indbringer 800 mio. dollar på et døgn
De godt 300 udviklere bag spillet Grand Theft Auto kan nok se frem til en julebonus. Det er verdens dyreste spil. Rockstar games har brugt 115 mio. dollar på udvikling. Og hele 150 mio. dollar på markedsføring. Som her på et indkøbsstrøg i Hong Kong.
Gadget Af
Røverier, biljagter og likvideringer på gadeplan. Spillet Grand Theft Auto (Biltyveri red.) er alt, hvad de politisk korrekte hader, men hvad alle vi andre elsker. Og med det længe ventede GTA 5 har spilgenierne fra Rockstar Games skåret sig direkte ind til hjertet af verdens gamere med knivskarp præcision.

På de første 24 timer har spillet omsat for 4,5 mia. kr. - og dermed givet sig selv pengene igen mere end 3 gange.

"GTA 5 er med sin produktionspris i omegnen af 1,4 mia. kr. det dyreste spil nogensinde"

Spillet er udviklet af Rockstar Games division i Skotland, Rockstar North, som holder til i Edinburg. De dedikerede computernørder, der nok ikke har set meget dagslys i de sidste par år, kan sikkert allerede nu dufte minten fra millionbonusser.

 Ikke nok med at spillet distancerer alle tidligere salgstal, er det også sandsynligt, at GTA 5 vil opbygge et onlineunivers, som producenten kan profitere på.

Det er fem år siden, at det sidste Grand Theft Auto blev sendt på gaden, og dermed adskiller GTA-serien sig fra øvrige spilserier som Call of Duty og Assasins Creed, der har hyppigere udgivelser. Det har dog været ventetiden værd, hvis man skal tro de første reaktioner.

Anmelderne hylder det nye GTA 5, som byder på en hidtil uset skala af missioner, byer, gader og kroge, der venter på at blive udforsket.

GTA 5 er med sin produktionspris i omegnen af 1,4 mia. kr. det dyreste spil nogensinde. Blandt andet fordi spiluniverset er enormt. Få et indtryk i denne video:I USA holdt flere end 8.300 butikker åbent til over midnat for at sende GTA 5 ud med et brag, og i Danmark så man også flere GTA-trippende spilentusiaster ligge i kø for at komme først ind i det medrivende spilunivers.


  


Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display
�