Nu indtager Google dit armbåndsur for alvor
Smart-ure har efterhånden været på markedet i et års tid, men har endnu ikke fået et folkeligt gennembrud. Det vil Google nu lave om på med deres nye styresystem rettet mod de små gadgets, Android Wear.
Foto: PR-foto
I en rum tid har technørder over hele verden kunne udstyre sig med androidbaserede smart-ure. Selvom de forskellige ure alle har været gode bud på fremtidens gadget, er det ikke lykkedes dem at slå igennem for alvor.

Det vil Google nu forsøge at gøre op med. Under overskriften "Sharing what's up our sleeve" (Vi deler hvad vi har i ærmet, red.), postede Google i går et blogindlæg på deres officielle blog, der viser Googles nyeste forsøg på at gøre de såkaldte wearables mere anvendelige.


"Om du kan tage dig selv alvorligt, mens du i fuld offentlighed taler engelsk til dit armbåndsur, er nok et spørgsmål om temperament"


Wearables er en samlebetegnelse, der dækker over gadgets, du, i ordets klareste forstand, har på. Men indtil videre har udfordringen netop ligget i, at få kunderne til at iføre sig de mange nye dimser.

 For de mange smart-ure har en del af problemet hidtil ligget i, at brugeroplevelsen ikke har været god nok. Urene har simpelthen ikke været smarte nok til at få folk til at droppe deres ofte kønnere og mere prestigefyldte armbåndsur.

Android Wear er en ny udgave af Googles Android-styresystem som kendes fra utallige smartphones og tablets, og skal efter planen fyldes i en række forskellige wearables i den kommende tid.

I første omgang er det dog smart-urene der står for skud, og umiddelbart ligner det bestemt et skridt i den rigtige retning i forsøget på at få folk til at spænde de små computere om håndleddet.

Udover de forventelige funktioner som sms, mail og kalender, giver Android Wear et væld af nye funktioner. Den mest synlige forskel er, at det skrabede visuelle udtryk som vi så på eksempelvis Samsungs Galaxy Gear-ure, er blevet erstattet af langt mere moderne, detalje- og farverigt udtryk med Android Wear.

Se Googles præsentation af Android Wear her.En anden markant forskel er måden hvorpå urets funktioner betjenes. For selvom du selvfølgelig kan navigere rundt med din tykke finger på urets lille skærm, bliver det hurtigt endog meget snørklet at navigere rundt i de forskellige menuer på denne måde.

 Ligesom det kendes fra Android til mobiltelefoner, kan de nye Google-ure stemmestyres. Det virker ved, at man med kommandoen "Ok Google", kan bede uret om at udføre diverse opgave. Eksempelvis kan både sms-skrivning, telefonopkald, internetsøgninger og kalenderaftaler alt sammen klares ved at tale til uret.

Om du så kan tage dig selv alvorligt, mens du i fuld offentlighed taler engelsk til dit armbåndsur, er nok et spørgsmål om temperament. Og ja, du skal tale engelsk, for indtil videre er der ingen planer om, at Google kommer til at tale eller forstå dansk.

 
Det visuelle udtryk på fremtidens smart-ure får med det nye Android Wear en ordentlig overhaling. Her er det et ældre Samsung Galaxy Gear.

Derudover giver Android Wear mulighed for, at uret kan bruges som et avanceret pulsur til både løbe og cykelturen, med både pulsmåler, kalorietæller og informationer om hastighed, distance og tid i real-time i samspil med din smartphone.

Motorola lancerer smart-ur der ligner... Et ur!

Men Android Wear alene gør næppe, at smart-uret vinder indpas i fremtiden. Hos Motorola har man efter Googles præsentation af styresystemet Android Wear, præsenteret uret Moto 360.

 
Motorola har med Moto 360 bragt en high-end finnish til fremtidens smart-ur.

Som navnet antyder, er der tale om et rundt ur og ikke en firkantet klods, som vi ellers ofte har set fra producenterne af de mange smart-ure.

Selve ur-funktionen har fået en æstetisk overhaling på Moto 360. I stedet for det stiliserede display med digitale indeks og gnidrede vejr-ikoner, ligner urets "skive" det det er, en urskive.

Se Motorolas bud på fremtidens smart-ur her.Den lille skærm giver informationer om tid og dato med digitale visere og indeks. Men da der er tale om et digitalt ur, kan urskivens layout og design udskiftet med et tryk på en knap. Det betyder, at urets udseende kan ændres til eksempelvis et chronograf-ur.

 
Moto 360 virker som et spændende produkt, der forbinder det klassiske urs æstetik med smart-urets myriade af funktioner.

Motorola har derudover fokuseret på byggekvalitet og materialer. Når deres Moto 360 rammer hylderne i løbet af sommeren bliver det i en række forskellige designs bl.a. med remme i kærnelæder eller med metallænke.

Om den næste generation af smart-ure for alvor vinder indpas er endnu for tidligt at sige, men det er sikkert, at forudsætningerne for de smarte ure ikke har været bedre.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�