Top Gear-vært afslører Amazons nye pakke-drone
Jeremy Clarkson har netop løftet sløret for Amazons seneste autonome pakkepost.
Foto: Youtube
Alle kender følelsen. Det gode tilbud er fundet, varerne er puttet i den digitale indkøbskurv, og den møjsommelige checkout-proces er gennemført. Nu er der kun forventningens glæde og ventetiden til levering tilbage. Men den kan være lang - end dog meget lang.

Netop ventetiden er for mange den største ulempe ved at handle på nettet, og hos Amazon har man siden 2013 arbejdet på at eliminere den største hæmsko for online-handel ved hjælp af droner.

"Når dronen og den ventede last ankommer til leveringsadressen, lander det futuristiske postbud i haven"


Der er tidligere blevet demonstreret flere forskellige bud på Amazons fuldautomatiske, flyvende pakkepost, men ingen af de tidligere droner har samme potentiale som den, internetvarehuset over dem alle netop har afsløret i en ny video.

 Ambitionen er at nedbringe leveringstiden på ordrer fra Amazon til under 30 minutter fra købet er foretaget, til pakken dumper ned fra skyen. Og ifølge Amazon bliver det muligt takket være den seneste prototype på en pakkeafleverende drone.

Se Jeremy Clarkson demonstrere Amazons seneste bud på pakkepost anno 2015 her.
Et automatisk laste-system sørger for, at hver enkelt drones bug fyldes korrekt, inden den førerløse flyver begiver sig mod sit mål.

 Takket være det avancerede design, kan dronen lette vertikalt som en helikopter, inden propellerne drejes og dronen flyver videre som et fly. Selve flyvetiden tilbringes i 120 meters højde, og dronen kan tilbagelægge op til 24 km med en topfart på 88 km/t.

En intelligent og opmærksom teknologi ombord på fartøjet gør, at dronen er i stand til at observere og undvige eventuelle objekter på dens vej til kunden.

 
I fremtiden vil dine pakker blive afleveret med autonom luftpost.

Når dronen og den ventede last ankommer til leveringsadressen, lander det futuristiske postbud i haven. Når pakken er afleveret,  stiger den til vejrs og vender næsen hjemad.

Der er ingen tvivl om, at Amazons bud på pakkelevering anno 2015 er en online-shoppers ønskedrøm, men man skal ikke skue forventningsfuldt mod horisonten efter sin seneste online-ordre endnu.

 
En særlig måtte ligges ud. Det er den dronen navigerer efter under landing.

Indtil videre er Amazons leveringstjeneste kun planlagt udvalgte områder i USA, og selv her er forløbet for projektet uvist. Det skyldes en række nye regler for kommercielle droneflyvninger, som de amerikanske luftfartsmyndigheder ventes at fremlægge inden længe.

  

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display