LG lancerer fanatikernes fladskærm i Las Vegas
Der er lagt op til gadgetnørderi i ørkensandet, når årets Consumer Electronics Show afholdes fra den 6-9. januar i Las Vegas.
Foto: Scanpix
Tech-journalister og gadgetfans fra hele verden er draget på ørkenvandring for at få de varmeste nyheder, men allerede nu har en række spændende afsløringer set dagens lys. 

"Foruden at slå et slag for 4K-teknologien, benytter LG også dette års CES til at fremvise et monster af en fremtidsfladskærm"

På onsdag slår verdens største messe for forbrugerelektronik, CES, dørene op til fire dage med gadgetnørderi i neonoplyste Las Vegas.

4K til folket

Selvom den ultraskarpe 4K-teknologi har indtaget de fleste af fladskærmsproducenternes topmodeller i 2015, er det langt fra alle solgte skærme, der kan prale af at kunne vise de højopløste billeder. Det vil LG nu lave om på.

 
LG vil både bringe 4K til folket og 8K til fanatikere.

Hos LG gør man nemlig klar til at introducere en række nye prisbillige skærme, der alle er udstyret med 4K-opløsning. Dermed regner man med, at langt flere forbrugere vil få glæde af den efterhånden nye standard for billedkvalitet i den nærmeste fremtid.


"Det kan lyde endog meget futuristisk, men ifølge LG regner man allerede med at begynde at sælge skærmen i anden halvdel af 2016"


"Fra at være noget forbrugerne kun kunne finde hos mellem- og premium-produkter, har alle nu muligheden for at nyde underholdning i 4K, da vi også introducerer teknologien i de lavere prisklasser," lyder det fra Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist for LG Home Entertainment, i en pressemeddelelse.

 Men for at forbrugerne kan nyde godt af de nye, skarpe skærme kræver det selvsagt, at producenter af indhold følger med udviklingen og begynder at producere flere film og tv-serier med 4K-opløsning. LG oplyser, at man er klar over problematikken og arbejder intensivt med at få mere tilgængeligt indhold, bl.a. ved at udvide sine partnerskaber med indholdsudbydere som eks. Netflix.

Foruden at slå et slag for 4K-teknologien og de billigere fladskærme, benytter LG også dette års CES til at fremvise et monster af en fremtidsfladskærm.

Med en diagonal på hele 98 tommer er der rigeligt med skærmplads til selv den største hjemmebio. Og selvom 4K er imponerende, er det bare ikke godt nok til fremtidens flagskib, der hos LG er udstyret med en opløsning på hele 7680×4320 pixel – også kaldet 8K.

Det kan lyde endog meget futuristisk, men ifølge LG regner man allerede med at begynde at sælge skærmen i anden halvdel af 2016.

3D lyd fra Samsung

Selvom Samsung utvivlsomt også vil præsentere en række nye fladskærme, er det nyheden om nye audioprodukter, der fanger interessen.

 
De forskelligt rettede højttalere i Samsungs seneste surroundsystem skaber et lydbillede i 3D.

På CES vil Samsung nemlig fremvise deres første soundbar med indbygget Dolby Atmos teknologi, der giver en ny og hidtil uhørt dybde til dine yndlingsfilm. Med til den nye HW-K950 soundbar hører to trådløse baghøjttalere og en subwoofer, og sammen kan de fire enheder skabe realistiske 3D-lydbilleder.


"Med Atmos kan forbrugerne opleve lyd der kommer til live fra alle retninger, endda direkte over deres hoveder"


Takket være modsatrettede enheder i de enkelte højttalere kan surroundsound-systemer med Dolby Atmos teknologi skabe lydbilleder i alle tre dimensioner. Det betyder, at alt fra hektiske biljagter til hvislende kugler og helikopteroverflyvninger lyder ekstremt virkelighedstro.

Hos Dolby, der er virksomheden bag teknologien, er man sikker på, at Surroundsound a la Atmos vil bringe en ny og revolutionerende dimension til hjemmebiografen i 2016.

 "Modtagelsen af Dolby Atmos har været overvældende, og listen af samarbejdspartnere bliver ved med at vokse. Og det betyder, at stadigt flere forbrugere for mulighed for at opleve en hidtil uhørt lydoplevelse. Med Atmos kan forbrugerne opleve lyd der kommer til live fra alle retninger, endda direkte over deres hoveder, og som fylder hjemmebiografen med lyd, der både er klar, kraftfuld, detaljeret og dyb," lyder det fra vicedirektør i Dolby, Doug Darrow, i en pressemeddelelse.

Er man ikke den store filmentusiast, præsenterer Samsung også en farverig nyhed til musikelskere. Samsungs anmelderoste serie af trådløse streaminghøjttalere, Wireless Audio 360, får nemlig en visuel opgradering med flere nye farver og mønstre, lige som også højttalernes tilhørende mobil-app er blevet forbedret.

Kør uden hænder

Det er ikke mange år siden, at biler som Tesla Model S bjergtog os med enorme, aluminiumsindrammede touchskærme, men allerede nu kan de berøringsfølsomme skærmes afløser være på vej.

 
Ifølge BMW kan fremtidens bil køres (næsten) uden hænder.

Det er BMW, der med den såkaldte Vision Car vil give gadgetfolk og bilnørder et kig på den nærmeste fremtids automobil.

 En af fremtidens store nyheder, hvis man da skal tro den sydtyske bilbygger, er berøringsfri betjening af kørecomputer og in-car entertainment-system – takket være en teknologi BMW kalder AirTouch. Teknologien er en videreudvikling af BMWs gesture-control, der i dag kan fås til biler i BMW 7 serien.

Med AirTouch kan bilen aflæse håndbevægelser i et område omkring bilens midterkonsol og bakspejl takket være en række små sensorer, og til forskel fra den tidligere gesture-control kan AirTouch nu aflæse håndbevægelser i alle tre dimensioner.

Den ekstra dimension gør det lettere og hurtigere at navigere igennem indholdet på bilens brede panoramadisplay, hvilket alt andet lige må betyde mere tid med øjnene på vejen og en mere sikker kørsel.

  

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display