Her er årets nyhed for pendlere
Ehang 184 AAV er en af årets mest iøjenfaldende nyheder fra elektronikmessen CES.
Foto: Ehang.com
Hverdagsmorgener er for mange synonym med lige dele madpakkesmøring og personlig pleje i et hektisk tempo og med militær præcision. I dette scenarie for en typisk arbejdsdag, er der en allestedsnærværende og altid ukendt variabel, der kan få dit skrøbelige korthus af en tidsplan til at kollapse hurtigere end man kan sige road rage; Morgentrafikken.

Men nu er hjælpen på vej.

 På elektronikmessen CES i Las Vegas har den kinesiske droneproducent Ehang netop præsenteret dronen 184 AAV, der må kandidere til årets nyhed for pendlere.

De tre bogstaver i navnet dækker over ordene Autonomous Aerial Vehicle (Autonomt Luftfartøj, red.), og det er præcis hvad den 200 kilo tunge drone er.

Om bord på dronen er der nemlig plads til en enkelt morgentræt pendler, der med et enkelt tryk på en skærm kan lade sig flyve på arbejde uden at tænke på andet end at læse dagens avis eller nyde en kop kaffe.

 
Der er ikke meget plads i kabinen, men hvad gør det, når man kan svæve over kilometerlange bilkøer.
-Foto: Ehang.com

For at komme i luften vælger man blot en ønsket destination på et kort på dronens indbyggede touchscreen, og så foregår resten af rejsen, inklusiv landing, helt automatisk.

184 AAV kan ifølge Ehang laste op til 100 kg og flyve i op til 23 minutter med en gennemsnitshastighed på 100 km/t på en fuld opladning. Ved ankomst kan dronen igen lades fuldt op på to timer og fire minutter.

Se den kinesiske pendlerdrone i aktion klippet nedenfor.
Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Og det kan det måske også vise at være.

For selvom det online techmedie Gizmag.com rapporterer, at Ehang planlægger at have dronen klar til forbrugerne i løbet af 2016, kan en lang række nødvendige godkendelser og regulativer stikke en kæp i propellen for den kinesiske pendler-drone.

  

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
Cxense Display