Libratone satser Kina-millioner på  regnfuld sommer
Danske Libratone rykker ud af dagligstuen og ned til poolen, stranden eller et helt tredje sted.
Foto: PR-foto
Er øjnene er fast rettet mod vejrudsigten, og er tasken pakket og klar til afslappende eftermiddage i solen eller grillaftener ved vandet, så er det måske også på tide at opgradere det mobile lydanlæg inden sommeren (gen)indfinder sig?


"Med deres vandtæthed og forskellige monteringsmuligheder, er de små højttalere også oplagte som en mindre lydkilde i køkkenet eller på badeværelset"


I så fald vil den danske producent af streaminghøjttalere, Libratone, sikkert gerne med i form af deres seneste højttalere – modellerne Libratone One og Too. Med de nye højttalere hopper Libratone nemlig med andre ord ned fra hylden, ned i tasken og ud i sommerlandet. Og i følge adm. direktør i Libratone, Jan Mcnair, er de nye modeller en naturlig udvikling af Libratones filosofi.

"Vi ville helt fra starten i 2009 skabe højttalere med fantastisk lyd, der henvender sig til den lidt yngre del af befolkningen. Vores mål har været, at højttalere ikke længere skulle være grimme sorte bokse, der hænger stationært i hjørnerne. Derimod skulle det være flot simpelt design, der kan farvematches alt efter ens interiør og være en naturlig del af indretningen. Derudover var vores mission også at sætte musikken fri. Libratone ZIPP og ZIPP MINI er trådløse multiroom højttalere, der sender lyden ud 360 grader. Derfor kan man flytte højttalerne rundt i rummet som man ønsker det, hvorfor lytteoplevelsen ikke bliver begrænset til et egentlig sweetspot," siger Jan McNair til Børsen, og fortsætter:

 "Med vores nye ultrabærbare bluetooth-højttalere bygger vi videre på samme tankegang. Men giver nu vores målgruppe mulighed for at tage en meget portabel højttaler med i parken eller på stranden, og stadig få den lyd og den brugervenlighed, som man kender fra Libratone" lyder det fra McNair, der samtidig fremhæver producenter som Bose og JBL, som de umiddelbare konkurrenter til de nye højttalere.

Libratone blev i 2014 købt af et kinesisk konsortium, og har siden skuffet på årsresultaterne. For nyligt kunne højttalerproducenten aflevere et regnskab med et underskud på 110 mio. kr., og her udtalte Jan McNair til Børsen, at de store underskud på forretningen skyldtes investeringer i virksomheden - investeringer, som i følge McNair nu bl.a. har resulteret i de nye bærbare modeller One og Too.

 
Rammen om One Click kan udstyres med en lang række tilbehør.

De nye højttalere er Libratones forsøg på, at rykke ind på et nyt marked.For selvom Libratones eksisterende Zipp-højttalere har indbyggede batterier og teknisk set godt kan slæbes med udenfor, er både højttalerens formfaktor og materialevalg som uld og hvidlakerede flader ikke optimale løsninger når det gælder kontakt med sand, græs eller regnvejr.

De nye højtalere er derimod noget helt andet. Ulden og de sarte flader er erstattet af langt mere hårdføre alternativer, og så er både One og Too vandtætte i en grad, der svarer til en tur i et kraftigt brusebad. Så selv den største sommerskylle burde ikke volde problemer.

To alen af samme stykke

Libratone One kommer i to udgaver, hvis forskel primært ligger navnet - og lidt i designet. For under det vævede nyloncover er One Click og One Style identiske. Men hvor rammen på One Style er en glat gummiramme med indbygget hank, er rammen om One Click et udstyrsstykke i sig selv.

 De indbyggede små gummiknopper kan nemlig klikkes ud (heraf navnet), for i stedet at montere en række forskelligt tilbehør som f.eks. en skulderrem, krog eller en hank – og flere ideer er på tegnebrættet i følge adm. direktør Jan McNair.

Udover den udskiftelige gummiramme, der om ikke andet er en sjov gimmick, er Libratone One en højtaler, som vil gøre det godt på sommerens picnictæpper landet over. Den er på størrelse med en vel tyk paperback, og passer nemt ned i strandtasken eller rygsækken.

Libratone One er udstyret med en specialkonstrueret 3 tommers basenhed og en 1 tommers diskant, og i følge Libratone, spiller den kompakte højttaler mere end 12 timer på en opladning.

En toer

Libratone Too er den anden nyhed i lineuppet af bærbare streaminghøjttalere. Den noget mindre og cylinderformede højtaler har omtrent samme størrelse som en sodavandsflaske, og er om muligt endnu lettere end Libratone One at have med på farten.

 
Libratone Too er en lille og cylindrisk højttaler på størrelse med en vandflaske.

Det mindre kabinet giver nødvendigvis mindre plads til lyd, men en særlig kabinetkonstruktion gør, at den lille højttalers to enheder på 1,5 tommer lyder større end man kunne forvente - og stadig med den velkendte 360 graders lyd. Libratone lover også her en batteritid på over 12 timer på en opladning.

Både Libratone One og Too fås i mørk og lys grå, samt en turkisgrøn variant.

Nye højttalere – samme platform

Selvom har er tale om nye modeller, er oplevelsen langt hen ad vejen den samme som man kender fra Libratone. Højtalerne er stadig udstyret med 360 graders lyd-teknologi, et touchpanel og mulighed for at linke flere højttalere til hinanden i via Libratones app til Ios og Android.

Af samme årsag er det ikke kun under åben himmel, at One og Too kan passe ind. Med deres vandtæthed og forskellige monteringsmuligheder, er de små højttalere også oplagte som en mindre lydkilde i køkkenet eller på badeværelset.

Libratone One Click og One Style får en pris på 1499 kr., og Libratone Too koster 1199 kr.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Pleasure anbefaler

Cxense Display
�