Din næste smartphone får superglas
Har man haft en smartphone, har man med al sandsynlighed også oplevet frygten for telefonens ve og vel, efter en tur på gulvet. Men nu bliver en smadret mobilskærm endnu mere sjælden.
Foto: Colourbox
Fumlefingre, fadøl eller forlagte telefoner er hver eneste dag skyld i tragiske hændelser landet over. Som i slowmotion ser man gisnende katastrofen udfolde sig for øjnene af én, mens en febrilsk feberredning med foden som sidste udvej forsøger at afværge det uundgåelige møde mellem ca. fem tommer touchskærm og en nådesløs fortovsflise.

Bevares. Enkelte gange indtræder miraklet, men alt for ofte må din elektroniske livsledsager lide overlast, og i enkelte tilfælde betale den ultimative pris. Men det skal være slut nu, hvis det står til glasproducenten Corning.

 Siden den første udgave af Apples iPhone har Corning udstyret omkring 4,5 mia. mobiler med det uhyre stærke Gorilla Glass, som man efterhånden finder i en hver smartphone med respekt for sig selv. Og med den seneste generation af glasset, bliver skærmen på din smartphone nu endnu mere modstandsdygtig overfor skader forårsaget af tab.

"Med hver nye generation af Gorilla Glass har vi taget teknologien til nye højder, og med 5. generation lægger vi yderligere afstand til vores konkurrenter," lyder det fra direktør i Corning, John Bayne i en pressemeddelelse.

"Gorilla Glass 5 er blot det seneste eksempel på, at vi med vores ekspertise kan løse problemer, som har en effekt på vores kunders dagligdag," lyder det.

Samtidig oplyser Corning, at det nye Gorilla Glass 5 er op til fire gange mere modstandsdygtigt i mod skader fra tab end konkurrerende mobilskærme. Helt konkret betyder det, at en smartphone med Gorilla Glass 5 ,ifølge Corning, i 80 pct. af tilfældene vil overleve et fald på 1,6 meter. Også når mobilen lander direkte på skærmen på selv de hårdeste underlag.

Corning forventer, at seneste generation af det hårdføre glas vil være at finde i mobilproducenternes topmodeller senere på året.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�